SRBIJO, NE DOZVOLI DA OGI IZGUBI ŽIVOT ZBOG 20.000 EVRA: Vreme je da se svi udružimo, NEMAMO VIŠE ŠTA DA ČEKAMO!
Ognjen Jerković, Foto: Privatna arhiva

srbijo, spasimo ovo dete, vreme ističe!

SRBIJO, NE DOZVOLI DA OGI IZGUBI ŽIVOT ZBOG 20.000 EVRA: Vreme je da se svi udružimo, NEMAMO VIŠE ŠTA DA ČEKAMO!

Na žalost, tokom porođaja, usled traume koju je doživeo intubiran je i prebačen na respirator

Objavljeno:

Ognjen Jerković ima 6 godina, a već se suočava sa ozbiljnim životnim borbama. Ovo malo biće zatekla su strašna stanja i sindrom koji mu oduzimaju snagu, sprečavaju ga da se igra kao ostala deca, ne može svoje detinjstvo da živi bezbrižno. On je peto je i najmlađe dete u porodici. Ali se njegovi roditelji i ostatak porodice lavovski bore da mu pre svega, sačuvaju život, a onda i da mu omoguće da dane provodi što je bezbolnije moguće. Međutim, bolest je toliko uzela maha da ne mogu sami da se izbore sa svim nedaćama koje su ih snašle.

Na žalost, tokom porođaja, usled traume koju je doživeo intubiran je, prebačen na respirator. Usled povreda koje je zadobio, njegov život je bio ugrožen, a zdravlje trajno narušeno. Stanje malog Ognjena naglo se pogoršalo, a tim povodom je majka Marija za Espreso rekla u kakvom je stanju Ogi i šta su dali koraci.

- Ognjen je dobio Vestov sindrom, to je najtezi oblik epilepsije, ima preko 300 epi napada u snu, preko dana ima epi napade sa jakim glavoboljama, što je rezultiralo gubitkom vida na desno oko. Desnu stranu mozga je zahvatila mezijalna temporalna skleroza, a na levoj strani mozga ima deformitet usled kog je deo mozga krenuo da ulazi u kičmu. Izgubio je 20 odsto sluha, ima strašne bolove u nogama. Nekad ne može ni da hoda jer mu otiču zglobovi.

Ogijevo stanje je takvo da hitno moramo reagovati, ne smemo dozvoliti da dete izgubi sva čula i život zbog cifre koja nekima svakodnevno prolazi kroz ruke.

- Juče smo radili lumbalnu punkciju jer ima jako malo likvora u kičmi, sad čekamo rezultate, jako teško podnosi sve ovo. Mi 1. juna moramo da odemo u Tursku, gde je potrebno odraditi operaciju da bi se zaustavili epi napadi, pa ćemo da vidimo šta dalje.

Ognjen Jerković
foto: Privatna arhiva

Ni nakon intervencije u Turskoj njihova borba ne prestaje.

- Ognjen pored svega ima i autizam i pije veliku količinu lekova, nedostaje oko 20.000 evra, ali će nama trebati mnogo više novca jer mi tu ne stajemo, naša borba posle operacije će trajati još dugo, zaključila je Marija.

Podsetimo, Ogijeva majka ne gubi nadu i za njegovo zdravlje učiniće i nemoguće. Nedavno je na društvenim mrežama podelila snimak koji je dotakao sve koji su čuli ono što je oizgovorila. Vapaj majke je najveća sila koja postoji na ovom svetu. A ova majka ne preže ni od čega, pravi vanilice, prodaje sve što joj padne na pamet, nije važno da li napolju temperatura u minusu ili je plus 40 stepeni.

1 / 8 Foto: Privatna arhiva

- Narode, Srbijo, molim vas pomozite! Moj Ognjen nije dobro, ima preko 300 napada u snu svake noći. Svaku noć provede u napadima s grčem... Ognjen je dobio Vestov sindrom, najteži oblik epilepsije, leva strana mozga mu je deformisana i ulazi u kičmu. Molim vas, potrebni ste nam, bez vas mi ne možemo dalje! Ognjenu je jako hitno, on mora da ode u Tursku. Potrebno nam je oko 50.000 evra, ali ne znam ni da li je ta cifra konačna, da mu se zaustave napadi jer on neće preživeti ako nastavi ovako. Muči se u bolovima svaku noć, svaki dan, gubi vid na desno oko i sluh. Pošaljite 1080 na 3030 hvala vam - ispričala je kroz suze majka Marija.

Sa Ognjenom do pobede! Budimo humani!

Pomozimo Ognjenu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1080 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1080 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001216323-26

Uplatom na devizni račun: 160600000121637467

IBAN: RS35160600000121637467

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

00:14

SEKA ALEKSIĆ U ESPRESO AKCIJI ZA MINU POŠARAC

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.