PONETI KIŠOBRAN ILI NAOČARE ZA SUNCE? Meteorolog otkrio KAKVO NAS VREME ČEKA za vikend, ali i za praznike
Meteorolog Sovilj, Foto: Kurir TV

vreme u srbiji

PONETI KIŠOBRAN ILI NAOČARE ZA SUNCE? Meteorolog otkrio KAKVO NAS VREME ČEKA za vikend, ali i za praznike

Kada je reč o neradnim danima, 1. i 2. maja, Sovilj je izneo detaljnu prognozu

Objavljeno:

Mnogi od nas planiraju da praznike provedu u prirodi, pa je idealan trenutak da proverite kakva prognoza vremena nas očekuje za vikend, ali i oba dana praznika rada.

Treba li da spremimo kišobrane ili naočare za sunce, raspitivala se novinarka Kurir TV Ivana Jovanović u razgovoru s meteorologom Slobodanom Soviljem.

- Nastavlja se promenjljivo vreme uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, s pojavom kiše i kratkotrajnih pljuskova. Ove noći nam stiže kiša, koja će uslovljavati padavine u celoj zemlji. Po podne se očekuje razvedravanje, uz postepeni porast temperature, koja će u najtoplijem delu dana biti oko 20 stepeni - započeo je meteorolog prognozu za subotu, a onda i rekao kakve nas vremenske prilike očekuju drugog dana vikenda.

02:06

KIŠOBRAN ILI NAOČARE ZA SUNCE? Meteorolog otkrio kakvo nas vreme očekuje poslednjeg vikenda u aprilu, ali i ZA PRVOMAJSKE PRAZNIKE

- U nedelju slično vreme, s maksimalnom tempraturom od 21 do 23 stepena, a kratktotrajni pljuskovi s grmljavinom biće češći sredinom dana i posle podne.

Kada je reč o neradnim danima, 1. i 2. maja, Sovilj precizira:

- U samoj noći između 30. aprila i 1. maja očekujemo suvo vreme, uz jutarnje temperature od 6 do 11 stepeni, koliko će biti u Beogradu. Prvog maja, uz promenjljivu oblačnost, kratkotrajne padavine očekujemo na zapadu, jugu i jugoistoku zemlje, a temperature će biti bez značajnije priomene. U utorak jača oblačnost na zapadu Balkana, ali naša zemlja će biti na periferiji ove oblačnosti, pa se sporadične padavine očekuju samo na zapadu zemlje, a temperature će biti od 20 do 24 stepena - zaključio je meteorolog Slobodan Sovilj.

Bonus video:

04:13

ALERGIJE NISU SAMO DOSADA, MOGU DA BUDU OPASNE PO ŽIVOT! Šundić Vardić: Za vreme polenskih alergija, POVEĆAN JE BROJ SAMOUBISTAVA

(Espreso/Kurir TV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.