UPOZORENJE RHMZ-A NA VREMENSKE NEPOGODE: Sve će nas danas snaći, spremite se na potpuni ROLERKOSTER!
Vremenske nepogode, Foto: Nemanja Nikolić, Zorana Jevtić, Nenad Kostić

obratite pažnju

UPOZORENJE RHMZ-A NA VREMENSKE NEPOGODE: Sve će nas danas snaći, spremite se na potpuni ROLERKOSTER!

Vetar umeren južni i jugoistočni, a na severu i zapadu Srbije u skretanju na zapadni

Objavljeno:

Jutro u Srbiji počelo je naglim zahlađenjem i jakom prolećnom kišom, a RHMZ je upozorio i na pojačan vetar, koji će dodatno pokvariti vreme.

- Očekuje se nestabilno vreme uz povremenu kišu i lokalne pljuskove. Vetar je slab do umeren jugoistočni ujutru, a popodne zapadni. Minimalna temperatura 12°C, maksimalna oko 20°C. Uveče kiša povremeno. Temperatura u 22h oko 15°C - navodi se u prognozi.

Danas će tokom dana biti promenljivo oblačno i nestabilnije vreme sa češćom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, najpre na zapadu i severu Srbije. Pre podne na jugu Srbije sunčani periodi i vrlo toplo, a popodne i na tom području pljuskovi i svežije.

1 / 6 Foto: RINA

Vetar umeren južni i jugoistočni, a na severu i zapadu Srbije u skretanju na zapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 8°C do 12°C, a maksimalna od 18°C u Subotici do 25°C na jugu Srbije. Uveče se očekuje kiša i pljuskovi. Temperatura u 22h od 10°C do 15°C.

Povoljno vreme za hronične bolesnike

Biometeorološka situacija nepovoljno će uticati na srčane, cerebrovaskularne i bolesnike sa respiratornim tegobama, pa im se savetuje oprez. Kod meteoropata će najizraženiji biti poremećaji sna i glavobolja. Pojačana koncentracija se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

04:13

ALERGIJE NISU SAMO DOSADA, MOGU DA BUDU OPASNE PO ŽIVOT! Šundić Vardić: Za vreme polenskih alergija, POVEĆAN JE BROJ SAMOUBISTAVA

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.