U JEDNOM DELU SRBIJE POSKUPELE SVADBE: Cene se određuju neposredno pred VESELJE, evo koliki je TROŠAK za mladence
Mlada i mladoženja, Foto: Profimedia

PAPRENO!

U JEDNOM DELU SRBIJE POSKUPELE SVADBE: Cene se određuju neposredno pred VESELJE, evo koliki je TROŠAK za mladence

U odnosu na Beograd organizacija venčanja u unutrašnjosti Srbije je skoro pa duplo jeftinija ali je zbog svakodnevne inflacije nemoguće odrediti je unapred

Objavljeno:

Na prosečnu svadbu u Zapadnoj Srbiji poziva se oko 350 zvanica, a troškovi zakupa prostora su oko 8 hiljada evra, kažu organizatori venčanja, a prenosi Infoliga.

Nije onda čudno što su se i pokloni promenili, pa su lampe i umetničke slike zamenile koverte sa novcem. U odnosu na Beograd organizacija venčanja u unutrašnjosti Srbije je skoro pa duplo jeftinija ali je zbog svakodnevne inflacije nemoguće odrediti je unapred.

- Vrlo je diskutabilno sa ljudima ugovarati neki posao na duži period, znajući da inflacija utiče na uvoz sirovina i ne možemo ni da predvidimo. Trudimo se da u periodu od 5-6 meseci unapred uračunamo inflaciju u cenu naših usluga, ali opet ostavljamo rezervu u slučaju većih poskupljenja da tu cenu korigujemo - navodi Goran Gavrilović ispred hotela "Prezident" iz Ivanjice.

Predrag Trnavac iz hotela "Park" u Ivanjici kaže da se cene prate, ali organizatori nisu u mogućnosti da na osnovu sadašnjih cena kažu šta će biti u roku od mesec dana, te se na osnovu toga i dogovaraju sa parovima.

- Cenu određujemo neposredno pred veselje - kaže on.

Da je trenutno najvažnije odrediti datum održavanja, potvrđuje Bojana Ockoljić ispred hotela "Nordic" u Guči, dok se cena dogovara do mesec dana pred veselje.

Gavrilović kaže da su kod njih cene formirane već u januaru ove godine, te da će se truditi da iste i zadrže više od polovine ove godine.

- Što se tiče prošle godine, jeste poskupelo - navodi on.

Korona je mnogim mladencima, ali i restoranima poremetila planove pa su sada gotovo svi termini vikendom popunjeni. Neki se zbog ovakve situacije odlučuju da veselja prave i radnim danima, što ranije nije bio običaj.

Prošle godine bilo je skoro 35 hiljada proslava, više nego inače.U proseku ih je godišnje u Srbiji 25 hiljada, u Beogradu 10 hiljada.

Bonus video:

00:48

SVADBA, SVADBA! BEOGRAD STAO DA GLEDA: Svatovi izazvali kolaps na Pančevcu! (VIDEO)

(Espreso/Telegraf/ Infoliga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.