SRBI OTKRILI ZBOG ČEGA PIJU LEKOVE ZA SMIRENJE, ZBOG JEDNOG KOMENTARA ZAVLADAO MUK: Ovo će vas DOKOSURITI NAČISTO
Apoteka, Foto: Emilija Jovanović

TUGA

SRBI OTKRILI ZBOG ČEGA PIJU LEKOVE ZA SMIRENJE, ZBOG JEDNOG KOMENTARA ZAVLADAO MUK: Ovo će vas DOKOSURITI NAČISTO

Pravdajući se da govori o "zloupotrebi lekova za smirenje, ne o korišćenju u opravdanim slučajevima i trenutnoj terapiji", dodala je i konkretan primer: "Juče mi je lik rekao da se iznervirao na poslu pa morao popiti lek da se smiri, inače je portir a nešto ga zezale nadzorne kamere, eto".

Objavljeno:

"Šta mlade od dvadesetak godina tera da počnu s lekovima za smirenje pitam?", napisala je jedna korisnica Tvitera iz Srbije i sve bi bilo u redu da se na tome zaustavila. Međutim, ono što je usledilo u nastavku naljutilo je i uznemirilo mnoge, zbog čega njenu objavu od juče svi dele i komentarišu.

Pomenuta objava nedavno je postala viralna zbog naredne, nesrećne rečenice, kada je korisnica nakon pitanja počela da niže banalne razloge zbog kojih, prema njenom mišljenju, mladi danas koriste lekove za smirenje.

"Šta mlade od 20ak godina tera da počnu s lekovima za smirenje pitam? To se ne pije jer vam dečko/devojka nisu odgovorili na poruku, jer vam ćale ne da auto, jer vas je poslodavac popreko pogledao i jer ste prosuli kafu po novoj majici. Deluje mi da ih pijete za svaki k****, izv", napisala je ona.

Pravdajući se da govori o "zloupotrebi lekova za smirenje, ne o korišćenju u opravdanim slučajevima i trenutnoj terapiji", dodala je i konkretan primer: "Juče mi je lik rekao da se iznervirao na poslu pa morao popiti lek da se smiri, inače je portir a nešto ga zezale nadzorne kamere, eto".

U komentarima su se javili korisnici koji su se složili sa izjavom autorke i ponudili neke od razloga, ali i rešenja "problema".

"Nizak prag tolerancije na stres", "Dete je nekad bilo na dnu porodične hijerarhije i borilo se za odobravanje starijih i jedva čekalo da odraste i da se uvažava. Današnje roditeljstvo podrazumeva usrećivanje deteta po svaku cenu što čini da ono odbija da odraste i time se spusti na nivo onog ko treba da usrećuje", "Cela nacija ja postala depresivna i neće da skonta da im je najveći problem u njima samima. Najlakše je zgutati šaku lekova i učauriti se", "Antidepresivi su postali dosta popularni kod mladih zbog sve većeg broja mladih ljudi koji zaista imaju problem i o tom problemu pričaju na društvenim mrežama. I onda se ovi koji ih prate ugledaju na njih iako problem nemaju...", pisali su jedni.

Lekovi
foto: Profimedia

Ipak, više je bilo onih koji su osudili stav i pitanje autorke, te su nudili konkretne razloge za upotrebu lekova za smirenje i antidepresiva, dok su ostali, smatrajući njenu objavu neumesnom i "privatnom stvari", oštro kritikovali napisano.

"Piju radi smrti drage osobe, zadnje dve godine su kritične mnogi su izgubili nekog, mimo toga piju radi trauma razno raznih, ne nosimo se svi jednako sa stresom. Ne vide svi život jedanko i treba im nešto da ih pogura i okej sve dok je pod kontrolom", "Znači ako neko ima 20ak godina znači da nema velike probleme", "Jer baš volimo što da bi imali unutrašnji mir moramo da pijemo lekove i mnogo nam kul", pisali su korisnici.

Apoteka
foto: Emilija Jovanović

Druge su banalni razlozi navedeni u objavi dodatno uznemirili i isprovocirali pa su podelili sopstvena iskustva i probleme sa mentalnim zdravljem.

"Evo ja sam pio sa 35 jer mi je žena preminula dete sam izgubio u 7 mesecu trudnoće, i šta je problem?!? Svako sa svojim životom nek radi kako zna i ume odakle znaš ko se sa čim bori u svom životu da nije bilo tih tableta i psihologa završio bih pored svoje žene!!!", Evo ja sam na primer bila zlostavljana celo detinjstvo i imam 4 dijagnoze. Boli me k**** ko mi odgovori ko mi ne odgovori na poruku, samo želim da nemam suicidalne misli svaki budni trenutak. I svaka osoba koja ih koristi i na tviteru tome prilazi s humorom ima svoju priču", "Prva izgledam kao da nemam brigu u životu i kao da je nikad nisam imala ali sam prolazila kroz užasne situacije i nažalost je to promenilo hemiju u mom mozgu da samo sa antidepresivima mogu da živim a dugo sam izbegavala… a to što se posle sprdamo na svoj račun je druga stvar. I da mi svi baš volimo da pijemo lekove i uopšte ne bismo voleli da imamo lep i normalan život bez njih … ne znaš o čemu pričaš tako da bolje možda da ne komentarišeš ako ne razumeš, shvati to kao da si rođena pod srećnom zvezdom", odgovorili su joj oni.

Bonus video:

04:59

ZBOG ČEGA SU INOVATIVNI LEKOVI TOLIKO SKUPI? Dr Trkulja objasnio kako teče proces nastanka i od čega zavisi CENA

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.