BAKA MILOJKA U 71. GODINI OSVOJILA KILIMANDŽARO: Trenira svaki dan i ima JAKU PORUKU ZA OMLADINU! (VIDEO)
Milojka Ponoćko, Foto: RTV/Youtube/Printscreen

SVAKA ČAST!

BAKA MILOJKA U 71. GODINI OSVOJILA KILIMANDŽARO: Trenira svaki dan i ima JAKU PORUKU ZA OMLADINU! (VIDEO)

Osim po vrhu, Kilimandžaro će pamtiti po druženju

Objavljeno:

Retko ko se može pohvaliti činjenicom da se popeo na vrh Kilimandžara, a upravo to je postigla Zrenjaninka Milojka Ponoćko i to u 71. godini života. Milojka zasigurno nije tipičan penzioner, prenosi RTV.

Kako navodi ova baka iz Vojvodine, samo jedna stvar ju je odvela na vrh Kilimandžara, a to je želja. Planinari već dugi niz godina, i ta aktivnost za nju predstavlja veliku ljubav.

- Imam dobro društvo, pomognu mi kad treba i fino se slažemo - priča Milojka.

Osim po vrhu, Kilimandžaro će pamtiti po druženju, s obzirom na to da je bila u ekipi od 40 ljudi.

- Dosta je bilo i mladih. Družili smo se i penjali od kampa do kampa. Tu smo se malo više upoznali - navodi ona.

Penjanje, potvrđuje penzionerka, nije lako. Put ka vrhu su im otežavali noćni uslovi, ipak Milojka kaže da je svako imao neki svoj tempo, a pripomogli su i nosači koji su im poneli stvari do vrha.

Kilimandžaro je treći vrh koji je Zrenjaninka osvojila u svojoj planinarskoj karijeri

- U Srbiji sam sve obišla, a u inostranstvu sam bila na Atlasu, Araratu, a sada i ovo. Ranije sam bila i u Skandinaviji, išla sam na Norkap, najseverniju tačku. Biće možda još neki vrh, ako bude para - priča Milojka kroz osmeh.

Objašnjava da je godine ne sprečavaju da uživa u sportskim aktivnostima. Svakodnevno posećuje bazen, a do njega odlazi pešaka.

- Dan mi je uvek ispunjen, nekad idem i na aerobik, uglavnom popodne ili uveče. Brzo prođe vreme i već bude noć. Malo se radi i po kući - priča ona.

Milojka učestvuje i u maratonima, a za njih se sprema, kako kaže, "trčkaranjem". Za sada nema neostvarenih želja, jer je svoja očekivanja ispunila, a sledeća stanica biće ona koju njeno društvo bude odabralo.

Mladima poručuje da je veliki benefit planinarenja pored sportske aktivnosti i druženje, a starijima kaže da nikada nije kasno, te da se ovim sportom mogu baviti svi, od 7 do 107.

(Espreso/Telegraf.rs/RTV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.