PROVELI SMO DAN SA NEUSTRAŠIVOM MIROM! Radili smo sve što i ona, JEDNA JE OD 3 ŽENSKA KASKADERA U SRBIJI! (VIDEO)
Mirjana Rvović, Foto: Emilija Jovanović, Privatna arhiva

DOKAZ JE DA ŽENE MOGU SVE ŠTO POŽELE!

PROVELI SMO DAN SA NEUSTRAŠIVOM MIROM! Radili smo sve što i ona, JEDNA JE OD 3 ŽENSKA KASKADERA U SRBIJI! (VIDEO)

Odrasla je na Zlataru, a kako kaže, otac joj je usadio ljubav prema prirodi, često su išli na kampovanja i planinarenja pa danas ne može da zamisli život u 4 zida i posao u kancelariji od 9 do 5 sati

Objavljeno:
Dijana Spasov

Hrabra, neustrašiva, na prvi pogled nežna i obična devojka, a s druge strane adrenalinski zavisnik koji ne preza od bilo kakvog izaziva.

Mirjana Rvović je jedna od onih neustrašivih Srpkinja koje se fenomenalno nose sa svim rizicima koje nose ekstremni sportovi. Dolazi nam iz Nove Varoši, živi i radi u Beogradu, a toliko je svestrana da je spisak njenih zanimanja predugačak, trenutno se bavi grafičkim dizajnom, visinskim radovima i alpinizmom, a onaj posao koji je nama najviše skrenuo pažnju jeste kaskaderstvo.

1 / 7 Foto: Printscreen/Instagram/mira_rvovic_climb

Odrasla je na Zlataru, a kako kaže, otac joj je usadio ljubav prema prirodi, često su išli na kampovanja i planinarenja pa danas ne može da zamisli život u 4 zida i posao u kancelariji od 9 do 5 sati.

Ekipa portala Espreso našla se sa Mirjanom Rvović kako bi proverili kako izgleda jedan dan kaskadera. Mirjana je inače jedna od 3 ženska kaskadera u Srbiji. Kako kaže, sve što je do sada radila bilo je rizično na neki svoj način, ali to je nikako nije sprečilo da se bavi kaskaderstvom jer upravo je taj rizik ono što daje pravu čar ovom poslu.

Sa našom sagovornicom otišli smo do stene gde ona skoro svakodnevno vežba i sprema se za penjanje po najvišim vrhovima u Srbiji, a i šire. U razgovoru nam je objasnila da je kaskaderisala u mnogim filmovima i serijama, a jednu njenu omiljenu scenu je posebno istakla.

"Bilo je tu dosta projekata, iskreno da vam kažem, kada radim kaskaderisanja retko kad se raspitam koji je projekat u pitanju, retko kad kasnije i pogledam tu scenu u seriji, filmu i slično tako da ne znam puno naslova da vam kažem. Prosto ta kaskada za mene predstavlja izuzetan izazov i uživanje i meni je to važno da odradim, a ne toliko koji je projekat u pitanju. Serija "Kljun" mi je favorit, ta kaskaderska scena, zapravo skakanje s mosta u reku Tisu u novembru i to noću, sa 20 metara je taj skok bio. Naravno kada radite kaskadersku scenu, ponavlja se to nekoliko puta da bi se snimilo iz više uglova tako da nije to bio samo jedan skok već više njih", priča naša sagovornica i dodaje:

"Zatim, bilo je skakanje sa zgrade sa visokok prvog sprata, to je nekih 5 do 6 metara, možda zvuči malo ali verujte mi kada skačete na beton nije baš malo. Skakali smo u papučama za seriju koja je trenutno tek u izradi, serija se zove "Tunel".

Mirjana je kaskaderisala i u jednoj od naših najpoznatijih serija, u "Južnom vetru". Kako nam je ispričala, u skoro svakoj sceni koju je radila nešto je moglo da pođe po zlu i svaka od njih predstavlja novi izazov za ovu neverovatnu devojku.

"Bilo je tu scena što skakanja, što spuštanja pomoću užeta, spuštanja iz helikoptera, pojedine scene u zapaljenim prostorijama ili nešto slično. Naravno, u svakom momentu mi smo bezbedni i imamo pored sebe tim lekara, vatrogasaca, spasilaca, ali prosto to su scene u kojima uvek nešto može da pođe po zlu, ali hvala Bogu za sada nije.

Kroz razgovor dotakli smo se teme diskriminacije žena u ovoj profesiji. Naime, kako smo već rekli, u Srbiji ima svega 3 žene koje se bave kaskaderstvom, to je posao koji nekako "pripada" muškarcima još uvek. Mirjana nam je objasnila da su ranije isključivo muškarci kaskaderisali i u muškim i u ženskim scenama, ali kako je tehnologija napredovala tako su se i žene uključivale u kaskaderisanje. Kameru je danas teško prevariti, tako da zamena za glumicu mora da bude ženska osoba. Međutim, i danas se devojke susreću sa predrasudama, ali zato postoje ovakve lafice kao što je ova Novovarošanka koja demantuje svakakog ko pomisli da žena nešto ne može!

Nakon avanture na steni, otišli smo do privatnog poseda "Familija Extreme Team", firme koja se bavi iznajmljivanjem oružja, svih vrsta uniformi, vozila iz raznih epoha kao i modernih vozila, a sve za potrebe snimanja filmova, serija, spotova, itd. Pored toga, ova firma angažuje i kaskadere koji se na njihovom imanju obučavaju za najekstremnije scene na kojima će kasnije raditi.

Inače, i sami smo odlučili da pokušamo da se popnemo na stenu kao naša kaskaderka, a kako nam je to pošlo za rukom, kako izgleda oprema koju "Familija Extreme Team" poseduje, kao i sve detalje našeg razgovora možete pogledati u videu u nastavku teksta.

14:17

Peli smo se po steni sa najpoznatijom kaskaderkom u Srbiji: Deluje lako, nismo se baš proslavili

Bonus video:

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso/Dijana Spasov)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.