"DVAPUT SAM GA TESTIRAO, MASK JE U PRAVU": Profesor Kočović testirao IQ CHAT GPT i došao do NEVEROVATNIH REZULTATA!
Petar Kočović, Foto: Printscreen Pink

koliko je zapravo pametan?

"DVAPUT SAM GA TESTIRAO, MASK JE U PRAVU": Profesor Kočović testirao IQ CHAT GPT i došao do NEVEROVATNIH REZULTATA!

"Mi danas, zahvaljujući jakim računarima, možemo da pristupimo bilo kom podatku, tako otprilike i funkcioniše "Chat GPT""

Objavljeno:

Pojdine fotografije su poslednjih dana izazvale veliku pažnju javnosti i lavinu komentara.

Zabrinjavajuća okolnost je jer su to slike na kojima je papa Franja odeven u pufnastu belu jaknu, i tzv. hapšenje Donalda Trampa.

Iako slike nisu bile stvarne, već napravljene pomoću veštačke inteligencije, za konzumente društvenih mreža sve je delovalo kao nešto verodostojno.

Tako je slučaj papa Franje i lažne slike u blještavoj pufnastoj jakni dobio epitet na društvenoj mreži Tviter "prvog pravog masovnog slučaja dezinformisanja kreiranog uz pomoć veštačke inteligencije".

O potencijalnoj sposobnošću tehnologije, ali i kako će eventualno svet izgledati 2050. godine, govorio je gost "Redakcije" na Kurir televizji prof. dr Petar Kočović, profesor informacionih tehnologija.

Prvo je komentarisao viralne fotografije, pa je spomenuo rezultate sa IQ testa čet bota.

00:50

URADIO SAM IQ TEST CET GPD-u! Stručnjak dobio DVA RAZLIČITA REZULTATA na jedno te istim pitanjima: Kako će svet da izgleda 2050.

- Generalno, te fotografije nisu ništa novo. Pre 7-8 godina smo imali čak manipulaciju i sa video snimcima, vidiš da Obama govori nešto, a znaš da to nikada nije rekao, a njegova boja glasa je i sve. Jedino se sada sve to pojačalo shodno pojavi čet bota, odnosno "Chat GPT", a inače njegov prapočetak je iz 1966. godine. Tada je Džozef Vajzenbaum napravio čuvenu "Elizu" psihoterapeuta. Ona je mogla da komunicira s ljudima i da daje neke psihoterapeutske savete - započeo je Kočović, pa nastavio:

- Mi danas, zahvaljujući jakim računarima, možemo da pristupimo bilo kom podatku. Tako otprilike i funkcioniše "Chat GPT", čak sam mu i uradio IQ test, i to dva puta. Prvi put mu je koeficijent bio 77, a drugi put, na ista pitanja, rezultat je bio 82. Kada je kreiran pojam veštačke inteligencije 1956. godine, mislili su da će ta tačka biti 2100. godine, pa su 2000. godine rekli 2050. godina, a Elon Mask je nedavno rekao da smo u tu tačku dostigli ove godine.

03:56

AMERIČKA KOMPANIJA PROGRAMIRA ROBOTE ZA RAT?! Kočović UPOZORIO NA GODINU kada će veštačka inteligencija biti jednaka našoj

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.