KONKURENT ChatGPT-U: Google osmislio novu VEŠTAČKU INTELIGENCIJU, ovo su detalji
Google, Foto: Profimedia

novo!

KONKURENT ChatGPT-U: Google osmislio novu VEŠTAČKU INTELIGENCIJU, ovo su detalji

Kako je kompanija navela u blogu, odlučili su da omoguće pristup generativnoj AI

Objavljeno:

Google je počeo da otvara pristup svojoj veštačkoj inteligenciji, Bard, pre svega za korisnike iz SAD-a i Velike Britanije.

Kako je kompanija navela u blogu, odlučili su da omoguće pristup generativnoj AI, kako bi korisnici mogli da povećaju svoju produktivnost, ubrzaju ideje ili jednostavno odgovore na svoju znatiželju.

Možete da pitate Bard da vam da savet kako da ispunite svoj cilj čitanja više knjiga ove godine, da objasni kvantnu fiziku na jednostavan način ili podstakne kreativnost davanjem okvira za blog objavu.

Veštačka inteligencija
Veštačka inteligencijafoto: Profimedia

Iz kompanije ističu da je sledeći korak u razvoju Barda dobijanje povratnih informacija od korisnika.

Podsetimo, Bard je veštačka inteligencija kompanije Google, odnosno istraživački model za jezik, koji je optimiziovana verzija LaMDA.

Možete o njemu razmišljati kao i o alatu za predviđanje. Kad mu date neki upit, on odgovara odabirom reči, jedna po jedna, onako kako je najverojatnije da te reči slede. "Odabirom najverovatnijeg niza reči ne bismo dobili veoma kreativne odgovore, tako da smo uključili i nešto fleksibilnosti", pojasnili su iz Googlea.

Ali, istovremeno su upozorili da Bard nije bez greške.

Zato što uči iz velikog broja izvora, to odražava stvarne pristanosti i stereotipe, koji ponekada mogu da se pojave u njegovim odgovorima. I mogu dati netačne, loše ili pogrešne informacije, upozoravaju iz Googlea.

Zbog toga su uveli davanje nekoliko verzija odgovora, koje korisnici vide i mogu da odaberu onaj koji im se čini najboljim.

Korišćenje Bard-a
Korišćenje Bard-afoto: Profimedia

Iz Googlea ističu da su u stvaranju Barda koristili sopstvene principe za veštačku inteligenciju, a fokusiraće se i u budućnosti na kvalitet i bezbednost.

Koristimo povratne informacije od ljudi kako bismo poboljšali naš sistem i ugradili smo neka ograničenja, kao što je broj pitanja koje možete postaviti o nekoj temi, kako bismo interakciju održali zanimljivom, napisali su u blogu u čijem pisanju je pomogao upravo Bard.

Svi zainteresovani za testiranje Bardovih mogućnosti, mogu se prijaviti na zvaničnoj stranici, a pristup će dobiti kad on postane dostupan na našim prostorima.

(Espreso/ ZIMO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.