DOBRO POGLEDAJTE OVAJ SPISAK OBAVEZA PRE NEGO ŠTO KRENETE NA PUTOVANJE: Sprečite pakao i uštedite!
Putovanje, Foto: Profimedia

dobra priprema

DOBRO POGLEDAJTE OVAJ SPISAK OBAVEZA PRE NEGO ŠTO KRENETE NA PUTOVANJE: Sprečite pakao i uštedite!

Ako se ispostavi da je vaš kofer zauvek izgubljen, kontaktirajte odmah avio kompaniju jer se pravila razlikuju od prevoznika do prevoznika

Objavljeno:

Priprema putovanja je često praćena dugačkom listom obaveza. Iako ste možda razmišljali o svemu, od pakovanja do kupovine putnog zdravstvenog osiguranja, postoji jedna stvar koja je jako bitna.

Fotografišite uvek vaš prtljag – zatvoren, ali i sadržaj u njemu, jer vam ovo može puno značiti.

Za avio-kompanije izgubljen prtljag i dalje predstavlja veliki problem. Dokaz o tome kako izgledaju vaše stvari može vam pomoći da dobijete nadoknadu u slučaju da vaš čekirani prtljag ne stigne na odredište ili stigne oštećen.

Putovanje, Putovanja, Turisti, Turizam, Aerodrom, Autobus, Ljudi, Odmor, Avion, Avioni
foto: Profimedia

Avio-kompanije su dužne da obeštete putnike ukoliko im prtljag stigne oštećen, ne stigne na vreme ili se izgubi. Dužne su da nadoknade putnicima razumne, proverljive i stvarne troškove koje mogu imati jer im prtljag kasni. Ovaj novac se može koristiti za kupovinu stvari potrebnih tokom putovanja, poput nove odeće ili kozmetike. Ako kupite stvari jer vam prtljag kasni, ali pre nego što vam avio-kompanija odobri nadoknadu, obavezno čuvajte račune kako biste kasnije lakše podneli zahtev i opravdali troškove.

Ako se ispostavi da je vaš kofer zauvek izgubljen, kontaktirajte odmah avio kompaniju jer se pravila razlikuju od prevoznika do prevoznika. Većina avio-kompanija proglašava prtljag izgubljenim u periodu između pet i četrnaest dana nakon leta. I kada se zahteva nadoknada u tom slučaju, avio-kompanije mogu zahtevati račune ili druge dokaze da ste imali vredne predmete u izgubljenom koferu.

Kovid pasoš, Putovanje, Kofer, Koronavirus
foto: Profimedia

Zato, fotografišite svoj kofer i stvari u njemu, uključujući dragocenosti – za svaki slučaj.

Sručnjaci koji se bave zastupanjem putnika kada su ovakve stvari u pitanju, takođe, savetuju još nešto. Nemojte stati na ovome. Kada predajete prtljag na aerodromu, fotografišite i oznaku koja je stavljena na vaš kofer. Ukoliko dođe do nekog problema, ovo bi moglo dodatno da pomogne osoblju avio-kompanije u pronalasku vaših stvari – da li su u pogrešnom avionu, ostavljene na aerodromu polaska ili su negde između.

00:48

Više od 300 miliona turističkih putovanja tokom novogodišnjeg odmora u Kini

(Espreso/Travel magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.