NE KREĆITE VOZOM IZ NOVOG SADA ZA BEOGRAD: Evo šta se upravo dešava
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

kvar

NE KREĆITE VOZOM IZ NOVOG SADA ZA BEOGRAD: Evo šta se upravo dešava

Kako se navodi u saopštenju Infrastrukture železnice Srbije, dežurne ekipe za kontaktnu mrežu su na licu mesta, kako bi otklonile kvar i utvrdile uzrok zbog koga se olabavio vozni vod kontaktne mreže iznad pruge

Objavljeno:

Putnički voz "Srbija voz", koji je saobraćao iz Novog Sada za Beograd, zaustavio se u 14.55 sati na otvorenoj pruzi između Inđije i Beške, jer je na levom koloseku na ovoj deonici naišao na olabavljeni vozni vod kontaktne mreže iznad pruge. Železnički saobraćaj obustavljen je na tom koloseku i trenutno se odvija samo po jednom, desnom koloseku na ovoj pruzi.

Kako se navodi u saopštenju Infrastrukture železnice Srbije, dežurne ekipe za kontaktnu mrežu su na licu mesta, kako bi otklonile kvar i utvrdile uzrok zbog koga se olabavio vozni vod kontaktne mreže iznad pruge.

Mogući uzrok kvara - krađa?

Jedan od mogućih uzroka da se olabavi vozni vod iznad pruge može biti i pokušaj krađe delova kontaktne mreže, dodaje se u saopštenju.

Železnički saobraćaj između Beograda i Novog Sada obustavljen je na tom koloseku i trenutno se odvija samo po jednom, desnom koloseku na ovoj pruzi.

Biće kašnjenja i otkazivanja polazaka

To je, kako se navodi, izazvalo poremećaj u funkcionisanju železničkog saobraćaja na novosadskoj pruzi, zbog čega će biti kašnjenja i otkazivanja putničkih vozova između Beograda i Novog Sada.

- Stručne službe nastoje da što pre otklone kvar na kontaktnoj mreži, kako bi železnički saobraćaj između Beograda i Novog Sada što pre bio normalizovan. Infrastruktura železnice Srbije izvinjava se putnicima i korisnicima usluga zbog izmena u organizaciji saobraćaja vozova - zaključuje se u saopštenju.

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.