POČEO ZVANIČNI KONKURS ZA UPIS U VRTIĆ: Prijave moguće isključivo ONLAJN, a evo kako da to obavite KORAK PO KORAK!
Vrtić, Foto: Profimedia

važno!

POČEO ZVANIČNI KONKURS ZA UPIS U VRTIĆ: Prijave moguće isključivo ONLAJN, a evo kako da to obavite KORAK PO KORAK!

Konkurs za upis dece u predškolske ustanove kao i uvek će biti otvoren duže od mesec dana

Objavljeno:

Prijavljivanje za ovogodišnji konkurs za upis dece u predškolske ustanove elektronskom putem počele su početkom aprila na portalu e-Uprava. Kao i prethodnih godina roditelji koji žele da podnesu zahtev za upis dece u predškolske ustanove to mogu da učine putem usluge e-Vrtić na portalu elektronske uprave.

Veoma važna informacija za roditelje je da će konkurs kao i uvek biti otvoren duže od mesec dana, a prijava će kao i do sada biti isključivo onlajn. "Jednostavno se konkuriše, nije potrebna nikakva dokumentacija, a Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu je uvek na raspolaganju onima kojima je pomoć potrebna pri konkurisanju", rekao je prošle nedelje Slavko Gak, sekretar.

Slavko Gak
Slavko Gakfoto: Zorana Jevtić

Prijavite dete putem e-Uprave

S obzirom da je prijava na konkurs za vrtiće moguća onlajn, neophodno je da bar jedan od roditelja bude registrovan i prijavljen na portalu e-Uprava (www.euprava.gov.rs). Potrebno je da koriste prijavu najnižim nivoom pouzdanosti, odnosno korisničkim imenom i pasvordom. Ukoliko poseduju mobilnu aplikaciju Consent ID ili kvalifikovani elektronski sertifikat mogu da koriste, ali nije neophodno.

Uputstvo za slanje zahteva:

  • Otvorite sajt www.euprava.gov.rs
  • Kliknete na polje "prijava" u gornjem desnom uglu
  • Otvorite nalog ili se ulogujte na svoj profil
  • Odaberete uslugu "upis deteta u predškolsku ustanovu"
  • Odaberite željenu predškolsku ustanovu
  • Popunite formular ličnim podacima roditelja i deteta, te podacima vezanim za upis
  • Dobijate rezultate na osnovu unetih podataka, i ako je sve u redu, kliknete na "podnesi zahtev"
  • Stiže obaveštenje da je zahtev podnet, ali i mogućnost interakcije s vrtićem preko polja "upišite poruku"

"Tačan broj slobodnih mesta ćemo znati uoči konkursa kada se sakupe podaci o broju raspoloživih kapaciteta u više od 300 beogradskih vrtića. Ono što je izvesno jeste da ćemo novu radnu godinu u septembru startovati sa oko 1.000 mesta više budući da su od prošlog septembra otvorena tri novi vrtića (na Vračaru, u Obrenovcu i na Čukarici), a da će do sledećeg septembra početi sa radom još tri sigurno (Filmski grad, Zemun, Zuce) dok je započeta gradnja još nekoliko vrtića", rekao je Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu.

Vrtić
Vrtićfoto: Espreso.co.rs

Šta ako se moj grad ne nalazi na eVrtić listi opština?

Ukoliko vam se pri prijavi desi da se vaše mesto ne nalazi na listi to znači da konkurs za vašu opštinu još uvek nije počeo. Trebalo bi da pratite sajt vaše predškolske ustanove ili zvaničan sajt vaše opštine u okviru koje ćete biti informisani kada konkurs počinje.

(Espreso / MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.