DANAS JE GODIŠNJICA SMRTI OLEGA (29): Krenuo je na posao, a BOMBE su mu ODUZELE ŽIVOT 1999. godine (VIDEO)
Bombardovanje, Foto: EPA VLADIMIR VETKIN

bombardovanje

DANAS JE GODIŠNJICA SMRTI OLEGA (29): Krenuo je na posao, a BOMBE su mu ODUZELE ŽIVOT 1999. godine (VIDEO)

On se našao na mostu i pored toga što je neposredno pre toga policija blokirala saobraćaj i zaustavila autobuse GSP-a i automobile

Objavljeno:

Pre tačno 24 godine u 5 časova i 5 minuta NATO snage srušile su Varadinski most i tom prilikom je poginuo Novosađanin Oleg Nasov (29).

Oleg Nasov je poginuo dok je biciklom iz Petrovaradina išao na rano dežurstvo u Rafineriju.

On se našao na mostu i pored toga što je neposredno pre toga policija blokirala saobraćaj i zaustavila autobuse GSP-a i automobile, ali mladić je ipak nekako prošao i našao se na mostu u trenutku udara bombi.

Poginuo je, a tri meseca kasnije, 2. jula, rodio mu se sin Oleg.

Rušenjem ovog mosta NATO agresija će preći u fazu u kojoj će se rušiti i drugi mostovi u Srbiji, a Novi Sad će do kraja aprila ostati bez još dva mosta i svih prelaza preko Dunava.

Tog 1. aprila 1999. godine Novosađani se i danas vrlo dobro sećaju i desetine hiljada njih je tog jutra i potom celog dana dolazilo na Kej da se poslednji put pozdrave sa, kako mnogi i danas kažu, najdražim novosadskim mostom.

Bonus video:

06:38

NATO JE 1999. HTEO DA UNIŠTI KOPNENE JEDINICE VOJSKE JUGOSLAVIJE! Vojni analitičar progovorio o pravim ciljevima agresije na SRJ

(Espreso/ Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.