RHMZ IZDAO UPOZORENJE ZA PONEDELJAK: Sprema nam se HAOS, a evo kakvo VREME nas danas OČEKUJE
ilustracija, Foto: Ana Paunković, Privatna arhiva

javljeno je

RHMZ IZDAO UPOZORENJE ZA PONEDELJAK: Sprema nam se HAOS, a evo kakvo VREME nas danas OČEKUJE

U ponedeljak i utorak, 3. i 4. aprila u planinskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije očekuje se sneg i novi snežni pokrivač

Objavljeno: 08:17h

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno, malo svežije, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Posle podne na severu, a uveče i tokom noći i u ostalim krajevima očekuje se postepeni prestanak padavina i razvedravanje.

RHMZ
foto: Printscreen/RHMZ

Duvaće slab i umeren vetar, na severu, istoku i u planinskim predelima jak, severozapadni, a samo još ujutru na jugozapadu i jugu umeren južnih pravaca. Najniža temperatura će se kretati od osam do 11 stepeni, a najviša dnevna od 13 do 18 stepeni.

U Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno, malo svežije, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima. Duvaće slab i umeren vetar, severozapadni. Najniža temperatura će biti oko 11 stepeni, a najviša dnevna oko 14 stepeni.

Upozorenje na veliku količinu padavina i sneg

RHMZ
foto: Printscreen/RHMZ

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će u ponedeljak, 3. aprila u Srbiji biti oblačno sa kišom, a u centralnim, južnim i istočnim krajevima Srbije i sa velikom količinom padavina od 20 do 40mm za 24 sata, lokalno i više.

Na području istočne, jugoistočne i jugozapadne Srbije i na području Kosova i Metohije u ponedeljak će na snazi biti narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme, prenosi Tanjug.

U ponedeljak i utorak, 3. i 4. aprila u planinskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije očekuje se sneg i novi snežni pokrivač visine od 15 do 20 centimetara, a u nižim predelima manji snežni pokrivač visine od 5 do 10 centimetara.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.