ANJA JE SA TROJE DECE IZ RUSIJE DOŠLA U SRBIJU I UDALA SE ZA GORANA: Žive na SELU, a od 1 STVARI nikako NE BEŽI
Anja Popović, Foto: Printscreen/youtube/ AgroTV Srbija

anja iz moskve došla kod nas

ANJA JE SA TROJE DECE IZ RUSIJE DOŠLA U SRBIJU I UDALA SE ZA GORANA: Žive na SELU, a od 1 STVARI nikako NE BEŽI

Popovići imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo, pa ne brinu kada na Fejsbuk grupi „Mali proizvođači hrane“ nude ono što rade

Objavljeno:

Posle udaje za prvog muža Milana, sa kojim ima troje dece, Ivana (15), Dariju (13) i Tianu (10), prvi put je došla u Srbiju 2013, kod njegovih u Veliko Polje. Tu i danas živi, sa drugim mužem Goranom (42), sa kojim je dobila četvrto dete, ćerku Petru (3). Bori se i ne odustaje.

Anja je rođena Moskovljanka i diplomirana pravnica. Zajedno sa svojom porodicom Anja Popović živi u Velikom Polju, u okolini Uba, ali slobodno bi se moglo reći da im je drugi dom u obližnjem selu Brgule. Tu, usred šuma, njiva i livada, stoji veliko oronulo zdanje porodične kuće koja je sagrađena 1895, a koju su gradili preci Popovića, sveštenici, bogata familija.

Oko kuće je veliko imanje s kog decenijama stiže sveže povrće na Bajlonijevu pijacu, koje je prodavala Anjina svekrva Cena. Anja ju je zamenila tokom pandemije, i njen suprug Goran se prihvatio poljoprivrede, iako je vrstan električar, i tako je počela veća proizvodnja.

– U krugu od 10 kilometara organizovali smo da zajedno sa mojom svekrvom, strinom Danicom i tetkom Snežanom gajimo sve što prodajemo i čime hranimo piliće, koke, ovce, koze, krave i svinje. Nema hemije, jer nam ne treba. Cena štapom tera štetočine. Sami gajimo sve čime se hranimo mi, ali i životinje i živina, a koke još trče po ovoj šumici i nađu ono što im treba. Jedna svekrvina stara mušterija me je nasmejala kada je videla crvića u paprici i rekla: „Pa gde si ti, druže, sto godina se nismo videli, dođi da te poljubim“ – ispričala nam je Anja (43).

Anja Popović
Anja Popovićfoto: Printscreen/youtube/ AgroTV Srbija

Popovići imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo, pa ne brinu kada na Fejsbuk grupi „Mali proizvođači hrane“ nude ono što rade. Taj način prodaje se razvio tokom pandemije, pa je i oko dostave mnogo posla. Sad imaju i sajt, osnovaće i porodičnu zadrugu da nastave da šire ovo što sad rade, pa će ljudima stizati samo „domaće od Popovića“.

– Počeli smo sa pilićima i kokama nosiljama. Trebalo je nabaviti čerupaljku, kazan, kadu, frižidere, led za transport, ali nije nam žao. Svi radimo, pa i deca kad zatreba. Da nam bude bolje i da iskoristimo šest hektara zemlje i one koju uzimamo u arendu. Od ovakve poljoprivrede se niko nije obogatio, ali je priliv stalan. Nekad manji, nekad veći. Nema za luksuziranje, ali ima za dobar, pošten život – priča ova temperamentna žena.

02:19

VLASNIK STANA JOJ POVEĆAO STANARINU JER RUSI NE PITAJU ZA CENU?! Stručnjaci za Kurir TV predviđaju: Cene nastavljaju da RASTU!

(Espreso / Žena Blic, Branka Gajić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.