RHMZ OBJAVIO DETALJNU PROGNOZU ZA APRIL: Jedan deo vam se nikako NEĆE dopasti! (FOTO)
Sunčano vreme, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

obratite pažnju

RHMZ OBJAVIO DETALJNU PROGNOZU ZA APRIL: Jedan deo vam se nikako NEĆE dopasti! (FOTO)

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom aprila biće oko 19.1 stepen

Objavljeno:

Srednja minimalna temperatura vazduha u aprilu imaće vrednosti iznad proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.9 stepeni u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost aprilske srednje minimalne temperature vazduha oko 9.4 stepeni.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u aprilu biće malo iznad granica višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.6 stepeni u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom aprila biće oko 19.1 stepen. Početkom aprila će biti temperatura između 16 i 20 stepeni, a već krajem meseca će dostizati i do 24.

1 / 14 Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Mesečna suma padavina tokom aprila biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 2 mm višim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini aprilska suma padavina iznosiće oko 47 mm. Kako se može videti na sajtu RHMZ, pretpostavlja se da će, u periodu između 1. i 15. aprila biti oko osam kišnih dana, oko šest vetrovitih dana, a tri dana će uz kišu biti i grmljavine.

Vreme
foto: Printscreen/RHMZ

Bonus video:

03:12

METEOROLOG NEDELJKO TODOROVIĆ ZA KURIR TV: Do kada će trajati hladno vreme?

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.