PROGOVORILI SRPSKI KAO DA IM JE MATERNJI: Tinejdžeri iz Italije, Turske i Tajlanda ODUŠEVLJENI IVANJICOM (VIDEO)
Ivanjica, Foto: Printscreen/Youtube/Info LIGA Ivanjica

intekulturna razmena

PROGOVORILI SRPSKI KAO DA IM JE MATERNJI: Tinejdžeri iz Italije, Turske i Tajlanda ODUŠEVLJENI IVANJICOM (VIDEO)

Ivanjička gimnazija otpočela je saradnju sa Interkulturom još u maju 2011. godine

Objavljeno:

U Gimnaziji u Ivanjici trenutno je u toku intekulturna razmena učenika, u okviru koje u našoj varoši borave Alesandro iz Italije, Ismail iz Turske i Bel sa Tajlanda. Oni redovno pohađaju nastavu u gimnaziji, usavršavaju znanje srpskog jezika, a njihovi domaćini se trude da im na najbolji način prezentuju kulturu i običaje ovog kraja.

Impresivno je koliko su dobro savladali srpski jezik pa ga govore gotovo kao da žive ovde, piše Infoliga.rs.

- Kada ste negde, vrlo brzo savladate jezik sredine u kojoj boravite. Počeli smo s nekim osnovnim izrazima i frazama koje će im koristiti, pa smo čak i odigrali da smo u restoranu, pa kako ćemo naručiti, picu, sladoled, kafu - pojašnjava deo Snežana Plavšić, profesorka srpskog jezika i književnosti.

Ivanjička gimnazija otpočela je saradnju sa Interkulturom još u maju 2011. godine, od kada je kroz ovu ustanovu prošlo mnoštvo učenika iz Rusije, Meksika, Čilea, Turske, Novog Zelanda i mnogih drugih krajeva sveta.

U okviru ove sedmodnevne posete Ivanjici domaćini su se potrudili da ih upoznaju ne samo sasrpskom kulturom već i da im pokažu prirodne lepote ovog dela Srbije, pa će sa vršnjacima obići Goliju, Odvraćenicu, ali posetiti i Zlatibor.

Kroz ovakvu vrstu razmene mladi stiču praktična znanja i veštine koje će im koristiti tokom čitavog života, upoznaju različitu kulturu, običaje, religiju čime ruše različite stereotipe i predrasude.

(Espreso / Infoliga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.