NA OVOJ IVANJIČKOJ SVADBI NEMA OBIČAJA KOJI NIJE ISPOŠTOVAN: Dever uveo novinu, EVO KAKO JE KUPIO MLADU! (VIDEO)
Kupovina mlade, Foto: Youtube Printscreen/RTS

svadba iz mog kraja

NA OVOJ IVANJIČKOJ SVADBI NEMA OBIČAJA KOJI NIJE ISPOŠTOVAN: Dever uveo novinu, EVO KAKO JE KUPIO MLADU! (VIDEO)

Njihova svadba, koja je obilovala drevnim svadbenim običajima, biće prikazana na javnom servisu

Objavljeno:

Nevenka i Aleksandar iz Ivanjice upoznali su se na obalama reke Moravice, u gradu okruženom planinskim vencima Golije, Javora, Mučnja, Čemerna i Radočela, u Ivanjici. Zavoleli su se i odlučili da tamo i ostanu, zasnuju porodicu...

Njihova svadba, koja je obilovala drevnim svadbenim običajima, biće prikazana na javnom servisu. Dok su trajale pripreme za ovo svadbeno veselje, trajala je i izgradnja novog doma za mladence.

1 / 6 Foto: Youtube Printscreen/RTS

Na dan venčanja svatovi su se skupljali i kod mladoženje i kod mlade. Domaćinski doček je nešto što karakteriše ovaj kraj zapadne Srbije pa je i ovoga puta taj običaj sproveden uz mnogo pažnje i truda, na zadovoljstvo i radost svih okupljenih, objavio je RTS.

Kada svadbena kolona krene ka mladinoj kući, uključuju se i trubači. Običaj "kupovine mlade" protekao je i na ovoj svadbi u vedrom raspoloženju. Ovoga puta, "kupci" su ponudili da za mladu plate - platnom karticom.

Kada je izlazila iz kuće, mlada je tradicionalno razbila čašu...

Nakon građanskog, usledilo je i crkveno venčanje, a po ulasku mladenaca u novi dom - usledili su i brojni drugi svadbeni običaji ivanjičkog kraja, može se videti u novoj epizodi serijala "Svadba iz mog kraja".

(Espreso/RTS/Svadba iz mog kraja)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.