MAJKE MI NEMA 49 DANA, SUMNJAM DA JE UBIJENA: Goran iz Donjeg Milanovca zbog 1 stvari misli da je NEĆE NAĆI ŽIVU
Nestala Milica Jovanović, Foto: Privatna arhiva/Kurir

potraga u toku

MAJKE MI NEMA 49 DANA, SUMNJAM DA JE UBIJENA: Goran iz Donjeg Milanovca zbog 1 stvari misli da je NEĆE NAĆI ŽIVU

Nestanak žene prijavljen je tog januarskog dana oko 21.30 sati kada se nesrećna Milica Jovanović nije vratila kući

Objavljeno:

Milica Jovanović (64) iz Donjeg Milanovca nestala je 22. januara kada je otišla da izvede 13 ovaca i koza na pašu na svoje obližnje imanje, ali joj se tada gubi svaki trag, a porodica sumnja na najgore.

Nestanak žene prijavljen je tog januarskog dana oko 21.30 sati kada se nesrećna Milica Jovanović nije vratila kući, a njen sin Goran, suprug, porodica i prijatelji i dalje svakodnevno tragaju za njom.

- Moje majke nema 49 dana i nažalost, mislim da više nije živa, ali želim da je nađem i da je na večni počinak ispratim kako dolikuje. Tog dana, 22. januara izašla je iz kuće oko 9.30 u crnoj trenerci sa belom trakom sa strane, sivim duksom na raskopčavanje i cokulama - kaže Gorana Jovanović.

Sagovornik tvrdi da se nestala žena tog dana nije posvađala sa suprugom, kao ni da nije bila bolesna, ali ni sklona samoubistvu.

- Moja majka je jedna normalna žena, koja je volela život i otac i ona za vreme zime odlaze na imanje gde čuvaju stoku, pa je tako bilo i ove sezone. Izašla je tog jutra i od tada joj se gubi svaki trag. Tog dana dogodilo se nekoliko krađa ovaca i sumnjam da je nestanak moje majke povezan s tim - kaže Goran i dodaje da je njegov otac džipom krenuo da traži njegovu majku koja se nije vratila kući do 13 sati.

Komšija je u to vreme sa još jednim meštaninom primetio da mu nema jedne ovce i krenuli su u potragu.

Nestala Milica Jovanović
Nestala Milica Jovanovićfoto: Privatna arhiva/Kurir

- Komšija je tada pozvao mog oca i pitao ga da li neko na njegovom imanju prolazi kolima, a otac je tada rekao da traži Milicu i životinje jer se nisu vratili kući. Tada svi zajedno kreću u potragu za mojom majkom - kaže Goran i nastavlja:

- Negde oko 18.30 sati tog dana u blizini magistrale nalazim zaklanu ovcu i to komšijinu. Tada počinjem da sumnjam da ta zaklana ovca ima neke veze s nestankom moje majke.

Nestanak žene prijavljen je oko 21.30 sati, a porodica tog dana oko ponoći obustavlja potragu.

- Nestanak je prijavljen policiji, ali traga i dalje nema. Ovca koju sam pronašao bila je precizno hiruški zaklana, tako da sumnjam da su je ubili krivolovci iz susednog mesta - kaže on i dodaje:

- Sutradan se nastavlja potraga, koju privatno vodim sa prijateljima i članovima porodice u nadi da ćemo naći moju majku. U međuvremenu je napadao sneg nekim 20 centimetara što dodatno otežava potragu s obzirom na nepristupačan teren.

Goran tvrdi da već 49 dana traga za majkom, ali u nadi da će makar naći njeno telo.

- Trećeg dana potrage moj sin dronom nalazi naših 12 ovaca, ali ne i moju majku, kao i njenu najpitomiju ovcu. Moja majka se od tada nije javila, a nije ponela mobilni telefon, jer ga ne nosi kad ide na čuvanje životinja, jer je signal loš.

Jovanović kaže da polako gubi sve nade da će naći svoju majku.

- Sumnjam da je moja majka koletaralna šteta prilikom krađe. Možda je videla nešto što nije smela, ili je jednostavno slučajno upucana od strane kradljivaca životinja, koji su je potom sklonili negde. Takođe, hteo bi da napomenem da se od tada nije dogodila nijedna krađa životinja, a pre toga pet meseci su meštani skoro svakodnevno ostajali bez ovaca i koza - kaže Jovanović i dodaje:

- Nije isključeno da su nakon ubistva očistili tragove. Moj otac je u međuvremenu i poligrafski testiran vezano za nestanak moje majke i utvrđeno je da nije imao lagao, a ja sam očajan jer je i dalje nigde nema.

Iz PU Bor su potvrdili da je nestana prijavljen i da li policija i dalje intezivno traga za nestalom Milicom Jovanović, prenosi Kurir.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.