BABA MARTA ĆE TEK POKAZATI ZUBE! Meteorolog Todorović najavio SNEG, još uvek ništa od PRAVOG PROLEĆA
Nedeljko Todorović, Foto: Printscreen/TvGrand, Profimedia

VREMENSKA PROGNOZA

BABA MARTA ĆE TEK POKAZATI ZUBE! Meteorolog Todorović najavio SNEG, još uvek ništa od PRAVOG PROLEĆA

Meteorolog nije isključio mogućnost snežnih padavina i u glavnom gradu nađe zemlje

Objavljeno:

Nakon prijatnih 20-ak stepeni tokom današnjeg dana, Srbiju u naredna 72 sata očekuje novo zahlađenje, a svi se već nervozno pitamo do kada će zima pokazivati zube u takozvanoj “baba Marti”.

Meteorolog Nedeljko Todorović otkrio je još koliko je hladnih dana pred nama.

Posle današnjeg toplog dana u toku noći sledi naoblačenje, pa do jutra i početak kiše. Prava promena vremena počinje sutra ujutru s prolaskom hladnog atmosferskog fronta i stizanjem hladnog vazduha. Kiša će mestimično padati tokom čitavog dana, temperatura bi polako padala, posebno u popodnevnim časovima, a onda u noći između srede i četvrtka, pored snega u planinskim, moguć je sneg ponegde i u nižim predelima. Čak je moguće da se u četvrtak ujutru u istočnim i južnim krajevima Srbije stvori snežni pokrivač – rekao je Todorović.

Meteorolog nije isključio mogućnost snežnih padavina i u glavnom gradu nađe zemlje.

1 / 6 Foto: Stefan Stojanović

– Beograd je negde na granici te snežne padavinske zone, bilo bi snega na području Beograda i to u višim delovima grada, i to sutra uveče, oko ponoći, ali će padavine prestati pred jutro – rekao je Nedeljko Todorović.

Kada su u pitanju izgledi vremena do kraja tekuće nedelje, Todorović kaže da od vikenda kreće poboljšanje.

– Sutra i prekosutra ulazimo u jednu zimsku epizodu, s maksimalnim temperaturama ispod 10°C, odnosno nekoliko stepeni ispod prosečnih. Uz napomenu da bi i u petak bilo hladno, posebno u jutarnjim satima, kad bi bilo slabog jutarnjeg mraza, uz razvedravanje tokom dana. Do kraja sedmice očekujemo poboljšanje vremena, uz sunčano vreme i porast temperature – kaže Todorović.

Za kraj otkrio je i kakvo nas vreme očekuje u poslednjih desetak dana marta.

– Ide porast temperature, pogotovo u nedelju, 19. marta kad bi maksimalne dnevne vrednosti bile iznad 15 stepeni. Do kraja marta mala je verovatnoća za ozbiljniji sneg, pogotovo što nam predstoji poslednja dekada marta u kojoj se ne nazire neko ozbiljno zahlađenje, poput ovog koje nam predstoji u narednih par dana. Sneg je moguć na planinama, u nižim predelima je veoma mala verovatnoća – zaključio je Todorović.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.