SRPSKO IME KOJE JE KOD NAS POTPUNO ZABORAVLJENO U ŠPANIJI POSTALO PRAVI HIT: Nikada ne biste pogodili!
Beba, Foto: Printscreen/Tiktok/hhgm98

FASCINANTNO

SRPSKO IME KOJE JE KOD NAS POTPUNO ZABORAVLJENO U ŠPANIJI POSTALO PRAVI HIT: Nikada ne biste pogodili!

Naime, španski portal Terra je objavio novu listu najpopularnijih imena među kojima se našlo jedno vrlo zanimljivo žensko ime

Objavljeno: 16:38h

Španci s vremena na vreme objavljuju listu najpopularnijih imena u njihovoj državi i možemo vam reći da se tu ponekad nađu i imena srpskog porekla.

Ljudi koji očekuju bebu, ili planiraju, neminovno je da razmišljaju i o imenima, a često se onda okreću aktuelnim trendovima, dok se neki osvrću iza sebe i gledaju u svoje porodično stablo da vide koja su to imena nosili njihovi preci.

1 / 5 Foto: Profimedia

Biranje imena koje će nositi dete je lep, ali i odgovoran posao budućih roditelja.

Mnogi roditelji biraju stara srpska imena, dok drugi vole moderna i kratka imena, a neki ipak prvenstveno gledaju koje značenje ona nose, i po tome donose svoju odluku. U bilo koju grupu roditelja da spadate, treba dosta da razmišljate dok ne odaberete ono pravo.

Kako je u našoj zemlji sve više zastupljeno da roditelji deci daju strana imena, jedan španski časopis nas je upravo podsetio na lepotu i duboka značenja imena sa naših prostora.

1 / 5 Foto: Profimedia

Naime, španski portal Terra je objavio novu listu najpopularnijih imena među kojima se našlo jedno vrlo zanimljivo žensko ime.

U pitanju je izvedenica od prideva "vedra", a veruje se da ovo ime nose pozitivne i vedre osobe.

Španska zastava
Španska zastavafoto: Profimedia

Radi se o srpskohrvatskom imenu koje je bilo češće u doba Jugoslavije, a danas retko možemo da ga čujemo, naročito među mlađom populacijom. U pitanju je ime Vedrana.

Sasvim je normalno da vam se tokom trudnoće menja ukus kada su imena u pitanju. Ime koje vam se sviđalo pre tri meseca, možda će vam sada zvučati sasvim drugačije, ili će vaša beba svojim temperamentom (previše se rita, ili je previše mirna) da "dokaže" kako je izbor imena tačan ili pogrešan.

Savet je da, kada vam se neko ime svidi, nekoliko nedelja svoju bebu zovete tim imenom i vidite da li je ono odgovarajuće, da li vam i dalje zvuči zanimljivo.

Drugi savet je da sva imena koja vam se sviđaju zapisujete na spisak potencijalnih imena, i da ih vremenom jednostavno preškrabate (ako se predomislite) ili ih podebljate (ako su ušla u uži izbor). Poslednja opcija je da sačekate da se beba rodi i, kada se "zvanično upoznate" - da odlučite koje ime joj najbolje pristaje.

(Espreso / Blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.