DANAS POJAČAN FENSKI VETAR: I tu nije KRAJ, vreme sve NESTABILNIJE, u ovim delovima zemlje KIŠA I GRMLJAVINA!
Đorđe Đurić, Foto: foto rina, TV PINK PRINTSCREEN

DETALJNA PROGNOZA

DANAS POJAČAN FENSKI VETAR: I tu nije KRAJ, vreme sve NESTABILNIJE, u ovim delovima zemlje KIŠA I GRMLJAVINA!

Očekuje se da na napomenutom području padne preko 10, lokalno i preko 20 milimetara kiše po kvadratnom metru, a grmljavina će ponegde biti i izražena

Objavljeno:

U većem delu Srbije u toku prepodeneva bilo je suvo, dok je kiše i pljuskova bilo u Bačkoj i u Sremu. Od podneva atmosfera je postala vrlo nestabilna, pa će početi da se razvijaju oblaci vertikalnog razvoja, uz pljuskove sa jačom grmljavinom.

Pljsukovi sa grmljavinom u toku ranog poslepodneva očekuju se prvo u delovima Vojvodine, a u nastavku poslepodneva i na širem području Beograda, centralne i istočne Srbije, naročito u Šumdiji, u Pomoravlju, Podunavlju i u Braničevskom okrugu.

Očekuje se da na napomenutom području padne preko 10, lokalno i preko 20 milimetara kiše po kvadratnom metru, a grmljavina će ponegde biti i izražena, pa se preporučuje povećan oprez i u tom trenutku izbegavanje boravka na otvorenom.

Kiša, Čačak
foto: RINA

Na jugu Srbije biće uglavnom suvo.

Pred sam kraj dana i tokom večeri u Vojvodini se očekuje smirivanje situacije, kasnije tokom večeri i u ostalim predelima Srbije, pa će u noći ka subotu u svim predelima biti suvo.

Danas će duvati i pojačan jugozapadni vetar, fenskog efekta. Maksimalna temperatura biće od 14 stepeni na severu Vojvodine, pa će tako Subotica biti najhladniji grad do 20 stepeni širom centralne, zapadne i istočne Srbije, a lokalno se očekuje i do 22 stepena.

Inače, Srbija je danas pod snažnim uticajem ciklona sa severa Evrope, uz snažna jugozapadna strujanja. Ona nam donose vrlo toplu vazdušnu masu sa Mediterana, ali i pesak iz Sahare, pa će kiša i danas sadržati čestice pustinjskog peska, a što će najviše biti vidljivo na vozilima nakon prestanka padavina.

Toplo će biti danas i na planinama, uz dalje intenzivno otapanje snežnog pokrivača, ali će ga na višim planinama i dalje biti u dovoljnim količinama.

Već u petak ujutro i pre podne novi talas padavina zahvatiće zapadne predele Srbije, tokom dana i ostale, uz pljusove sa grmljavinom. Padavina će biti i u subotu, ali uz zahlađenje za oko deset stepeni. Od nedelje stabilizacija vremena, ali i pojava mraza, a početkom sledeće sedmice osetno toplije. Novo zahlađenje sa padavinama očekuje se sredinom sledeće sedmice.

1 / 6 Foto: Nenad Kostić

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.