OVOG RUSA SRBI OBOŽAVAJU, A ON RAKIJU, PREBRANAC I UŽIČKO KOLO: Gaji stoku u našem selu,otkrio i kako je SVE POČELO
Gleb, Foto: Printscreen Instagram / glebfeels

GLEB OSVOJIO SRBIJU

OVOG RUSA SRBI OBOŽAVAJU, A ON RAKIJU, PREBRANAC I UŽIČKO KOLO: Gaji stoku u našem selu,otkrio i kako je SVE POČELO

Mladi Rus Gleb Fils došao je u Srbiju i postao popularan zbog posla koji radi - ruši sve predrasude i uživa planinskim lepotama naše zemlje

Objavljeno:

Rus Gleb Fils (22) doselio se sa svojom porodicom u Srbiju pre skoro dve godine i vodi vrlo netipičan život za današnju omladinu. Ne privlači ga život u gradu, kao ni noćni provod i izlasci do zore. Naportiv, za svoj dom odabrao je selo, a tokom dana mu društvo prave - njegove ovce sa kojima se beskrajno zabavlja, a od toga i živi!

Ovaj šarmantni mladić je postao prava atrakcija na društvenim mrežama, ima hordu pratilaca, a njegovi snimci vrlo brzo postaju viralni.

- Prvi put sam došao u Srbiju 2010. godine, tada samo kao turista. Prošlo je dosta vremena, čak 10 godina kada sam konačno odlučio da se preselim ovde iz Londona - rekao je Gleb za "Lepote Srbije".

Bavi se stočarstvom i poljoprivredom i uživa u malom planinskom selu sa prelepim pogledom na prirodu. Ima predivan dar za slikanje, te u slobodno vreme stvara neverovatna umetnička dela.

- Zapravo, za to su zaslužni, pre svih, moji roditelji. Oni su poljoprivrednici, tako da sam ja tu kao njihova ispomoć. Pored toga sam i prevodilac. Sada, od kako sam u Srbiji, slobodno mogu reći da sam postao influenser.

Želja mu je da perfektno nauči da priča srpski, i priznaje da obožava našu kuhinju.

- Iskreno, ne sećam se koja je bila prva reč koju sam naučio na srpskom, ali mogu reći da jako volim dve reči, a to su "čoveče" i "ovaj" . Što se tiče hrane, obožavam mnogo toga, a ako moram da izdvojim to bi onda bili prebranac, kupus salata, roštilj... Od pića volim rakiju - kaže Gleb.

Ističe da svako treba da postupa u skladu sa svojim željama, te da uvek treba probati i nešto novo.

- Mislim da je to u redu. Ukoliko neko misli da treba da ide, to je njegova odluka i sasvim je u redu probati nešto novo. Ja sam na sličan način došao u Srbiju i volim je jer je drugačija, dosta se razlikuje u odnosu na Rusiju i Englesku, gde sam živeo. Ljudi su dosta druželjubiviji, prijatni i topli ovde u Srbiji - smatra mladi Rus.

Obišao je veliki deo naše žemlje, ali naglašava da posebno mesto u njegovom srcu ima jedan grad na severu.

- Moram da izdvojim Novi Sad. Uživao sam u svom boravku u tom gradu. Lepi hoteli, mnogo lokaliteta, muzeja... Posebno mi se svidela Petrovaradinska tvrđava. Pored toga obišao sam još mnogo mesta u Srbiji. Golubac je jako lep i mislim da ima najlepšu tvrđavu u čitavoj zemlji - zaključio je Fils.

(Espreso / Lepote Srbije, Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.