SREMSKA MITROVICA: Sremske novine 63. put nagradile najbolje sportiste Srema - ZDELAR I HAVRAN NAJBOLJI
Foto: Sremska Mitrovica živi

čestitamo!

SREMSKA MITROVICA: Sremske novine 63. put nagradile najbolje sportiste Srema - ZDELAR I HAVRAN NAJBOLJI

Za najbolje sportiste, trenere, klubove i škole, u kategorijama seniora i juniora nagrađeni je šestoro sportista, tri trenera, tri kluba i po jedna osnovna i srednja škola

Objavljeno:

U organizaciji Sremskih novina, najstarijeg nedeljnika u Sremu, u Sremskoj Mitrovici je održana tradicionalna dodela nagrada za najbolje sportiste i klubove iz Srema. Nagradu “Sportista Srema” Sremske novine dodeljuju 63. put, od svog osnivanja 1960. godine. Za najbolje sportiste, trenere, klubove i škole, u kategorijama seniora i juniora nagrađeni je šestoro sportista, tri trenera, tri kluba i po jedna osnovna i srednja škola. Najbolji senior je kajakaš i olimpijac Bojan Zdelar iz Sremske Mitrovice, a najbolja mlada sportistkinja je streljačica Aleksandra Havran iz Stare Pazove.

Najbolji klub je ŽRK “Železničar” iz Inđije, nagradu za trenera godine dobio je Nenad Kosjer iz Kajak kluba “Val” iz Sremske Mitrovice, dok su u školskom sportu najbolje OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”, takođe iz ovog grada i Mitrovačka gimnazija.

“Ovo je drugi put da sam proglašen za najboljeg sportistu Srema po izboru Sremskh novina. Ovo priznanje mi veoma znači. Pre svega, zahvalan sam Sremskim novinama što dugi niz godina prate rad sportista i što nas nagrađuju. Meni je veoma drago što sam ove godine što sam uspeo da budem proglašen za sportistu Srema, a pored toga i za sportistu mog grada, Sremske Mitrovice. To pokazuje da sam na dobrom putu i da treba da u narednom periodu da treniram još više i da se pripremam za predstojeća takmičenja”, rekao je Bojan Zdelar iz Kajak kluba “Val”.

Njegova sportska koleginica Aleksandra Havran iz Streljačke družine “Jedinstvo” Stara Pazova dodaje:

“Ovo mi veoma znači zato što se trudim, borim se za svoje rezultate i od januara mi je krenulo stvarno jako dobro. Trudiću se i dalje. U četvrtak krećemo na Evropsko prvenstvo, nadam se da ću i tamo da ostvarim neki svoj cilj. Važni su rezultati, ja se zato borim i naravno da mi znači što su prepoznali i videli taj neki talenat u meni. Moj trener je video taj talenat i trudio se za mene i ja sam eto tu zbog njega, sa njim sam uspela da napravim to što sam napravila”.

“Jako smo ponosni na ovu akciju jer nijedna godina nije prošla, a da je nismo sproveli. Zadovoljstvo nam je uvek da promovišemo dobre rezultate u sportu, i u svim sferama života. Kada pogledate unazad to je jako dug period i mnogo sportista je nagrađeno. Odluku o nagradi donose sportski novinari koji prate rezultate cele godine, dakle na svim nivoima i često se među nagrađeni nađu i da tako kažem klubovi, pojedinci koji možda nisu medijski toliko zastupljeni, kao što je ne znam fudbal, košarka, nego i uslovno rečeno manji sportovi. Ne postoje manji sportovi, ali da tako kažem koji su medijski manje zastupljeni, tako da i ti ljudi, pojedinci, klubovi imaju na neki način promociju. Nama je cilj pre svega da promovišemo, a nagrada je samo simbolična”, zaključio je Dragan Đorđević, direktor Sremskih novina.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.