PROVERILI SMO DA LI SU CENE NA JAHORINI ZAISTA TOLIKO NIŽE NEGO KOD NAS: Ovakvu situaciju NISMO očekivali! (FOTO)
Skijanje, Foto: AP Photo Marjan Vucetic, Espreso

ovo su detalji!

PROVERILI SMO DA LI SU CENE NA JAHORINI ZAISTA TOLIKO NIŽE NEGO KOD NAS: Ovakvu situaciju NISMO očekivali! (FOTO)

Jahorina se godinama unazad nalazi u samom vrhu liste prilikom odabira destinacije za zimovanje i to iz više razloga

Objavljeno:

Zimska sezona 2022-2023 uveliko traje, a osim snega koji se dugo čekao kako bi skijaši pokazali svoje umeće na ski stazama, sezonu su obeležili natpisi o visokim cenama na popularnim srpskim planinama.

Tako je nedavno jedan račun iz jednog ugostiteljskog objekta na Kopaoniku izazvao pravu buru na društvenim mrežama. Naime, ceh je ukupno iznosio 27.445 dinara. Dok su neki komentarisali da su se gosti "bahatili" s obzirom na to da su popili 13 čašica rakija, drugima je zasmetalo to što čašica rakije košta 640 dinara, domaći hleb 350, paradajz salata 800, a kiseli kupus 350 dinara.

Na Zlatiboru je pre par meseci jedan par takođe doživeo neprijatno iznenađenje kada su u centru dva espresa sa mlekom, za flašicu vode i sok 380 platili ukupno 1.055 dinara.

Zlatibor
Zlatiborfoto: RINA

Zato nas je zanimalo kakva je situacija na Jahorini koja se godinama unazad nalazi u samom vrhu liste prilikom odabira destinacije za zimovanje i to iz više razloga.

Činjenica da je Bosna i Hercegovin zemlja za čiji ulazak Srbima nije potreban nikakav dokument osim lične karte razlog je više što se naši građani odlučuju za zimovanje na Jahorini. A osim toga razlog su i pregledne i uređene staze, komforan smeštaj, dok mnogi posetioci dolaze upravo zbog hrane kako bi probali tradicionalne pite, ćevape, kupus sa kolenicom, roštilj...

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/SKI INSPECTOR

Na primer, cene mesa sa roštilja kreću se od 16 do 46 evra, supe i čorbe 9 i 10 eura, doručak od 12 do 16 evra, vina od 7 do 50 eura, žestoka pića od 6 do 12 eura, piva od 5 do 9 eura, topli napici od 2,50 do 10 maraka (150-600 dinara), sokovi od 4 do 7 maraka (240-420 dinara)… U poređenju s aktuelnim cenovnikom kafića i restorana na Kopaoniku, cene na Jahorini takođe su visoke.

Pogledajte detalje u galeriji ispod:

1 / 12 Foto: Espreso

Kada je u pitanju ski pas i korišćenje ski opreme, na Kopaoniku u piku sezone (januar/ferbuar) svaka pojedinačna ski karta ima svoju cenu za "dnevno" i za "dnevno + noćno" skijanje. Tako se cene jednodnevne ski karte na Kopaoniku kreću od 3.700 do 4.300 dinara, a sa uključenim noćnim skijanjem od 4.200 do 4.700 dinara, dok je pojedinačna iznosi 500 dinara. Jednodnevno izjamljivanje opreme (skije, cipele, štapovi, kaciga) ukupno košta 2.400 dinara.

Na Jahorini je cena jednodnevnog iznajmljivanja kompletne ski opreme 15 eura odnosno oko 1.700 dinara, ukoliko se iznajmljuju na 4 ili više dana, cena po danu je 12 eura odnosno oko 1.400 dinara. Jednodnevni ski pas je 35 eura odnosno malo više od 4.000 dinara, dok je cena za 4 dana 110 eura to jest oko 12.000 dinara, te se može zaključiti da su cene skijanja malo niže u odnosu na Kopaonik, dok se za "iće i piće" ne može reći isto.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.