"NA DELU JE BACANJE PRAŠINE U OČI": Oglasila se profesorka koju su đaci maltretirali NAKON OPTUŽBI na njen račun!
Profesroka iz Trstenika, Foto: Printscreen, Društvene mreže

ovo je poručila!

"NA DELU JE BACANJE PRAŠINE U OČI": Oglasila se profesorka koju su đaci maltretirali NAKON OPTUŽBI na njen račun!

"Ukoliko sam zaista opasnost za školu, zašto se ranije pojedinac nije žalio na mene"

Objavljeno:

Profesorka Marija Stevanović, kojoj su 9. novembra u Tehničkoj školi u Trsteniku đaci izmakli stolicu, smejali se njenom padu, snimali je i distribuirali taj snimak putem "Vibera" i "Instagrama", ponovo počinje da radi 14. februara.

Ona je za "Novosti" potvrdila da će se obratiti Ministarstvu prosvete i Školskoj upravi kako bi se za nju napravio plan podrške, isto kao što je to učinjeno za učenike koji su žrtva nekog nasilja.

- Očekujem da uskoro i tužilaštva, odnosno sudovi u Trsteniku i u Kruševcu donesu odluku u postupku - navodi Marija Stevanović.

1 / 2 Foto: Društvene mreže

Prema rečima profesorke, na delu je "bacanje prašine u oči" i pokušaj relavitizacije celog incidenta, i to, kako kaže, putem anonimnog pisma pojedinca iz kolektiva, i novog snimka iz učinioce, na kojem ona vređa učenike, nazivajući ih, kako su objavili neki mediji, "magarče", "konju":

- To je izvučeno iz konteksta. Nijedan disiciplinski postupak se nije vodio protiv mene za sve ove godine koliko radim u školi. Ukoliko sam zaista opasnost za školu, zašto se ranije pojedinac nije žalio na mene - kaže profesorka.

U međuvremenu, u školi je gotovo nemoguće naći zvanične sagovornike, osim anonimnih. U pomenutom anonimnom pismu štiti se direktor škole, čiju smenu je prošle nedelje zatražio Aktiv direktora srednjih škola.

Novo izjašnjenje Nastavničkog veća

Za sada je izvesno da će se Nastavničko veće, prvi put posle 23. novembra, uskoro ponovo izjašnjavati o statusu učenika N. Ž. (17) i M. M. (18), dva vinovnika incidenta, koji su, po tadašnjoj odluci veća, nastavili da pohađaju nastavu do okončanja vaspitno-disciplinskog postupka.

Prvo će se odlučivati o statusu M. M., koji nijednog trenutka nije izostajao iz škole, dok se N. Ž. nastavi priključio od drugog polugodišta.

Viši sud na visini zadatka

Sva tri đaka, M. M., N. Ž., kao i I. K. (17), koji se ispisao iz škole pre odlučivanja o njegovom statusu, procesuiraju se pred pravosudnim organima u Kruševcu, odnosno u Trsteniku, zbog osnova sumnje da su počinili krivično delo kvalifikovano kao zlostavljanje i mučenje u saizvršilaštvu.

Viši sud u Kruševcu bi trebalo da odluči o daljem postupku prema N. Ž. i I. K., koji se zbog godina procesuiraju po Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela. N. Ž. je trebalo da bude saslušan 15. januara.

- Psihijatar se tada izjasnio da je N. Ž. sposoban da da izjavu pred tužiocem i sudijom u okviru sudske istrage, ali se on branio ćutanjem - navodi izvor "Novosti".- I. K. je, kao i profesorka, saslušan u decembru.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.