ISPOVEST PROFESORKE MARIJE IZ TRSTENIKA KOJOJ SU ĐACI IZMAKLI STOLICU: "Snimak mi je doneo OGROMNE PROBLEME!"
Profesorka Marija Stevanović, Foto: PRVA TELEVIZIJA / SCREENSHOT

POTRESNO!

ISPOVEST PROFESORKE MARIJE IZ TRSTENIKA KOJOJ SU ĐACI IZMAKLI STOLICU: "Snimak mi je doneo OGROMNE PROBLEME!"

Kako kaže, u školama postoji cela mreža koja radi na suzbijanju nasilja

Objavljeno: 15:30h

Profesorka Marija Stevanović kojoj su učenici Tehničke škole iz Trstenika izmakli stolicu istakla je da se još uvek oseća veoma loše i da joj veoma teško pada što je cela Srbija videla snimak nasilja nad njom.

Na pitanje da li će veća novčana kazna za roditelje imati neki efekat na disciplinu u školi, profesorka Marija Stevanović odgovara da smatra da to može imati uticaja na svest i roditelja i dece.

- Ako roditelj kaže detetu da zbog njegovog ponašanje mora da plati kaznu, dete će se drugačije ponašati - smatra profesorka iz Trstenika.

Kako kaže, u školama postoji cela mreža koja radi na suzbijanju nasilja i da kada god da je bilo nešto ozbiljno prijavljeno u školi u kojoj ona radi uvek se reagovalo.

Marija Stevanović
Marija Stevanovićfoto: PRVA TELEVIZIJA / SCREENSHOT

- Znam kolegu koji je pretrpeo nasilje, ali nije hteo javno da kaže da je pretrpeo nasilje, jer ne želi da to obeleži kraj njegove karijere - kaže pofesorka, koja ne može da veruje za slučaj profesorke iz Vrčina koja je pretila deci batinašima.

- To je potpuno suprotno od onoga što se meni desilo. Koliko razumem, to su deca nižih razreda koja su zloupotrebila telefon i opet imamo da je na školi ostao vreo krompir da reše kako će zabraniti upotrebu mobilnih telefona - ističe profesorka Stevanović.

Profesorka Marija Stefanović smatra da zakonom može da se reguliše upotreba mobilnih telefona u učionici i kako ističe, nije joj jasno zašto je ta odluka i dalje ostavljena školi.

Iako je upravo zbog upoterebe mobilnog telefona na času njen slučaj isplivao u javnost i pokrenuo čitavu lavinu reakcija, profesorka Marija Stvanović kaže da bi joj bilo draže da taj snimak nije izašao na videlo.

 Marija Stevanović
Marija Stevanovićfoto: PRVA TELEVIZIJA / SCREENSHOT

- Učenici smeju da koriste telefon samo ako je u svrhu obrazovanja, kada je to nastavnim programom isplanirano da se koristi, zloupotreba nikako nije dostavljena. Da bi se sprečila zloupotreba telefon treba odvojiti kada nije potreban - ističe profesorka.

Snimci učenika napravili su joj mnogo problema u životu, ističe za Prvu TV.

- Zdravstvenih problema, o tome mogu da napišem roman. Nisam za upotrebu mobilnih telefona na času. Iako su oni dokazni materijal, verujte mnogo bi mi lakše bilo da je bila moja reč protiv njihove, nego da cela Srbija gleda ovo - kaže profesorka Marija.

Profesorka koja je pretrpela nasilje kaže da ne može da očekuje ništa od suđenja.

- Malo kasnije idem na sud, ovo je tek početak - rekla je Marija koja se uključila u jutarnji porogram "Prve TV".

(Espreso / Prva TV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.