"I OVAJ PUT SAM POBEDIO": Luka (4) je dobio NOVU ŠANSU zahvaljujući dobrim ljudima, ali BORBA ZA ŽIVOT NE PRESTAJE!
Luka Stajković, Foto: Budi human, Printscreen/Instagram

LEPE VESTI

"I OVAJ PUT SAM POBEDIO": Luka (4) je dobio NOVU ŠANSU zahvaljujući dobrim ljudima, ali BORBA ZA ŽIVOT NE PRESTAJE!

Za preslatkog Luku (4) čija je uznemirujuća borba sa tumorom na mozgu pokrenula do sada neviđen broj akcija za kratak period

Objavljeno:

Život ponekad može biti neobjašnjivo okrutan. Maleni Luka Stajković (4), koji bije životnu bitku sa zloćudnim meduloblastomom (tumorom na mozgu), pre godinu dana ostao je bez oca koji je izdahnuo sa samo 34 godine. Prekrasan dečak i njegova majka nisu ni stigli da se oporave od tragedije koje je odnela mlad život i stub njihove porodice, a onda je usledio još veći šok.

U decembru 2022. godine detaljnom dijagnostikom utvrđeno je da Luka boluje od tumora na mozgu - Meduloblastoma CNS Who Gradus 4. Luka je istog dana po prijemu u bolnicu hitno operisan prilikom čega mu je ugrađen VP šant.

Nakon operacije tumora na mozgu Luka je u potpunosti izgubio mogućnost hoda, govora, vida i prestao da se hrani samostalno. Luka živi sa mamom i mlađom sestrom.

Za preslatkog Luku Stajkovića (5) čija je uznemirujuća borba sa tumorom na mozgu pokrenula do sada neviđen broj akcija za kratak period je podstakla i jednog humanitarca da za ovog malog borca na licitaciju stavi i "porše". Automobil je prodat za 1.200.000,00 dinara, a sav novac uplaćen je na račun hrabrog dečaka za njegovo lečenje.

Putem fondacija, ali i raznoraznim drugim akcijama koje su organizovali dobri i humani ljudi, novac za operaciju malog Luke je skupljen, i on je pre 5 dana stigao u bolnicu u Turskoj.

A juče je na Instagram stranicici pomozimo_malom_luki objavljena najlepša moguća vest - Luka je uspešno operisan i iz ove teške bitke izašao je kao pobednik.

"Luka je juče operisan po drugi put, urađeno je uklanjanje tumora sa mozga, ne znamo još sve detalje ali za sada doktori kažu da su zadovoljni. On je još uvek pod sedacijom zbog operacije i svega", za Espreso su otrkili članovi Lukine podrške.

Luki sada predstoji hemioterapija i zračenje. Prema nekim procenama lekara, tamo će provesti nekoliko meseci, međutim, prognoze je kod ovakvih stvari teško davati, pa će se akcija prikupljanja novca nastaviti dok se Luka ne izleči.

Za Lukin život! Budimo humani!

Pomozimo Luki!

Slanjem SMS 1427 na 3030

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001511388-53

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Uplatom na devizni račun:

160-6000001512030-67

IBAN:

RS35160600000151203067

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.