"MOJA SESTRA JE IZGUBILA MUŽA, SAD SE NJEN SIN BORI ZA ŽIVOT": Oglasila se Lukina tetka, pomoć mu je PREKO POTREBNA
Luka Stajković, Foto: Printscreen/Instagram/kaca___i

POMOZIMO!

"MOJA SESTRA JE IZGUBILA MUŽA, SAD SE NJEN SIN BORI ZA ŽIVOT": Oglasila se Lukina tetka, pomoć mu je PREKO POTREBNA

Lukina tetka na društvenim mrežama podelila je apel za pomoć, jer zloćudni tumor na mozgu mališana agresivno napreduje, zahvatio mu je i kičmu, a za njegovo dalje lečenje potrebno je više od 47 miliona dinara

Objavljeno: 18:25h

Luka Stajković iz Beograda ima samo pet godina i već se hrabro bori za život, jer mu je dijagnostikovana opaka bolest zbog koje ne govori, ne hoda i ne može samostalno da jede. Život nije mazio Luku ni prošle zime, kada mu je korona odnela oca, ali ovaj mali heroj neće odustati od borbe i na tom putu potrebni smo mu mi.

Lukina tetka na društvenim mrežama podelila je apel za pomoć, jer zloćudni tumor na mozgu mališana agresivno napreduje, zahvatio mu je i kičmu, a za njegovo dalje lečenje potrebno je više od 47 miliona dinara.

- Dve najhrabrije osobe na svetu su moja rođena sestra i moj sestrić Luka. Devojka, žena, borac koju su dve najveće tragedije u životu zadesile, pa posle promislite dobro oko čega se nervirate - napisala je Lukina tetka, a onda prenela reči njene sestre, Lukine majke koja je prošle godine izgubila muža i čije dete boluje od najopasnije bolesti:

"Luku je zabolela glava 16. decembra prošle godine, u večernjim satima koja je ispraćena povraćanjem prvi put. Odlazimo kod lekara, gde mu rade skener i saopštavaju da Luka ima tumor na mozgu i da moram da potpišem da ga hitno vode na operaciju da bi preživeo. Potpisujem.

Luka Stajković
Luka Stajkovićfoto: Printscreen/Instagram/kaca___i

Već narednog dana Luki ugrađuju VP Shunt (Ventrikuloperitonealni šant je uređaj koji se koristi za ublažavanje prekomernog pritiska na mozak) kako bi preživeo od glavne operacije.

Nakon devet sati provedenih na operacionom stolu 26. decembra 2022. godine, Luka iz te sale izlazi kao pobednik. Tumor je odstranjen, ali kako je operacija nosila velike rizike, tako je kod Luke usledio mutizam. Luka ne govori, ne hoda, ne žvaće. Luka je od toga dana vezan za krevet i kolica. Čekamo histopatološki nalaz. Luka ima karcinom! Maligni tumor-najagresivniji i najopasniji stepen! - poručila je mama dečaka koji bije najtežu životnu bitku i kom je potrebna naša pomoć kako bi preživeo i dodala:

- Tri nedelje od operacije Luka biva hospitalizovan na dečiju onkologiju kako bi nastavio lečenje hemoterapijom i zračenjem, a onda slede još gore vesti lekara. Kontrolni magnet pokazuje da je kod Luke za svega tri nedelje usledila metastaza, da se tumor raširio niz kičmu, kičmeno stablo, i nažalost, opet se vratio na mozak.

Luka Stajković
Luka Stajkovićfoto: Budi human

Unapred zahvalni svima na svakoj pruženoj pomoći, obećavamo da će sledeći snimak biti lepši i sa osmehom! - reči su Lukine mame koje je prenela Lukina tetka uz veoma potresnu sliku iz bolničkog kreveta u kom mama i Luka vode borbe za njegov život.

- Dok ima Boga i dobrih ljudi, Luka će izaći kao jedan veliki pobednik iz ove teške borbe, zato svi šaljite poruke i delite, SMS 1427 na 3030! - napisala je na kraju Lukina tetka.

Luka živi sa mamom i mlađom sestrom, pomozimo mu da ozdravi i da ima detinjstvo kao i svi njegovi vršnjaci, da se ponovo smeje, igra, trči i druži sa sestricom. Novac je potreban za nastavak njegovog lečenja u Srbiji i inostranstvu, za lekove, suplemente, troškove smeštaja kao i za putne troškove.

Humanitarna fondacija "Budi human" prikuplja novčana sredstva za nastavak Lukinog lečenja u zemlji i inostranstvu, za lekove, suplemente, troškove smeštaja kao i za putne troškove.

Luka Stajković
Luka Stajkovićfoto: Budi human

Pomozimo Luki!

Luki možete pomoći:

SMS porukom 1427 na broj 3030

Luki možete pomoći i uplatom na račune:

Dinarski - 160-6000001511388-53

Devizni - 160-6000001512030-67

IBAN - RS35160600000151203067

SWIFT/BIC - DBDBRSBG

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.