NASTAVAK SPECIJALA O FK "RADNIČKI" IZ SREMSKE MITROVICE: Mita Ninković otkrio detalje o OVOM KLUBU! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Sremska Mitrovica živi

GODINA JUBILEJA

NASTAVAK SPECIJALA O FK "RADNIČKI" IZ SREMSKE MITROVICE: Mita Ninković otkrio detalje o OVOM KLUBU! (FOTO) (VIDEO)

Fudbalski klub “Radnički” osnovan je 15. aprila 1922. i u godini stogodišnjice mnogim prijateljskim utakmicama i svečanostima je obeležio vek svog postojanja

Objavljeno: 17:38h

Fudbalski klub “Radnički” iz Sremske Mitrovice u godini svog jubileja beleži svoje najbolje rezultate i trenutno je četvrti na tabeli Prve lige Srbije. O razvoju kluba i njegovom sjaju su tokom obeležavanja stogodišnjice kluba govorili njegovi nekadašnji sportski radnici, članovi uprave, igrači i navijači. O tome je govorio i Mita Ninković, nekadašnji šef stručnog štaba i trener tima tokom tri sezone, koji kaže kako je srećan što je i on makar mali tekst u velikoj knjizi istorije jednog čudnog i interesantnog kluba.

Sremska Mitrovica
foto: Grad Sremska Mitrovica

“Kada pomislite jedan vek ili sto godina postojanja, da je ovaj klub živo biće već bi se davno ugasio, a evo ovaj fudbalski klub u godini jubileja pravi svoje najbolje rezultate. Mnogo godina sam u fudbalu imao sam tu sreću da u FK “Radnički” budem u tri navrata trener ili šef stručnog štaba. Bilo je mnogo pobeda, gde je klub znao da na najbolji fudbalski način proslavi sve svoje pobede. Bilo je i poraza gde nekako zaključak uvek bude: idemo dalje. To je i jedan poseban deo ovog lepog sremskog grada, Sremske Mitrovice, naselje Hesna, gde u srži tog dela grada stoji Fudbalski klub “Radnički” kao nekakav spomenik, koji svakog ko je bio njegov deo dočeka raširenih krila, vrednuje njegov rad i ceni kao osobu”, kaže za Sremska Mitrovica živi, gospodin Mita Ninković.

Sremska Mitrovica
foto: Sremska Mitrovica živi

Fudbalski klub “Radnički” osnovan je 15. aprila 1922. i u godini stogodišnjice mnogim prijateljskim utakmicama i svečanostima je obeležio vek svog postojanja. Takođe, poznato je da fudbalski klubovi koji u kontinuitetu postoje 100 godina od FIFA-e dobijaju finansijsku nagradu i posebno se upisuju u istoriju fudbala, a o svom učešću u istoriji sremskomitrovačkog “Radničkog” Mita Ninković kaže: “Redak je jubilej doživeti 100 godina i bez obzira što sam za vek postojanja kluba kratko vreme proveo u njemu, ponosan sam jer sam i ja učestvao u pisanju istorije tog čudnog i interesantnog kluba iako je to jedan mali tekst ili možda jedna rečenica u bogatoj knjizi, ali svakako lepa i za mene korisna”.

Sremska Mitrovica
foto: Grad Sremska Mitrovica

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.