SREMSKA MITROVICA NAGRADILA NAJUSPEŠNIJE UČENIKE I NJIHOVE MENTORE: Svetosavske povelje otišle u PRAVE RUKE (FOTO)
Foto: Moj grad Sremska Mitrovica

GRAD KOJI PRATI IDEALE SVETOG SAVE

SREMSKA MITROVICA NAGRADILA NAJUSPEŠNIJE UČENIKE I NJIHOVE MENTORE: Svetosavske povelje otišle u PRAVE RUKE (FOTO)

Povodom dodele povelja, u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici upriličena je Svetosavska akademija, gde je učenike, nastavnike i roditelje pozdravila i gradonačelnica Svetlana Milovanović

Objavljeno:

Grad Sremska Mitrovica je i ove godine tradicionalno, povodom Svetog Save, nagradio svoje najuspešnije učenike i njihove mentore Svetosavskim poveljama. Ova priznanja dodeljuju se za ostavarene rezultate na takmičenjima iz različitih obrazovnih oblasti za učenike osnovih i srednjih škola sa teritorije Grada Sremska Mitrovica, a osim priznanja podrazumevaju i simboličan novčani deo koji za učenike iznosi deset hiljada, a za nastavnike, njihove mentore, tri hiljade dinara.

Sremska Mitrovica
foto: Moj grad Sremska Mitrovica

Povodom dodele povelja, u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici upriličena je Svetosavska akademija, gde je učenike, nastavnike i roditelje pozdravila i gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Sremska Mitrovica
foto: Moj grad Sremska Mitrovica

“Svaka škola je po jedan Savin izvor. Izvor znanja, iskustva, mudrosti i pometi. Na tom izvoru vas ne uče samo i prosvećuju, već i vaspitavaju da odrastete u časne ljude. Dobiti Svetosavsku povelju ogromna je čast i ja vam na tome čestitam. Učenje je kao klesanje u kamen. Budite vredni neimari, uklešite stečeno znanje za one koji tek dolaze. Čestitam i vama, poštovani nastavnici. Iza svakog ovog mladog čoveka ste vi, iza svakog rezultata stojite vi, vaš trud i ozbiljan rad. Na vama je ogromna odgovornost u usmeravanju ovih mladih i pametnih ljudi. Naučili ste ih da se o uspesima ne sanja, već da se trudi, neumorno radi i bori. Time čuvate i ugled svoje časne i uzvišene profesije. Čestitam i vama, dragi roditelji, jer poštujete ideale učenja i obrazovanja pri vaspitanju dece koje nam ostavio Sveti Sava. Ideali su ti koji vuku napred, a svaki osvojeni neka vam bude podsticaj za osvajanje onog narednog, višeg i težeg”, rekla je u svom obraćanju gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović.

Sremska Mitrovica
foto: Moj grad Sremska Mitrovica

Gradonačelnica Milovanović je povodom školske slave istakla da i Sremska Mitrovica na pravi način prati ideale Svetog Save time što ulaže u prosvetnu infrastrukturu u ovom gradu, te je navela da je u prethodnom periodu izgrađeno dve nove osnovne škole, novi vrtić, nova fiskulturna sala, a da se gradi još jedna, kao i da Sremska Mitrovica planira dva nova vrtića, jedan u naselju “Slobodan Bajić Paja” i jedan u Mačvanskoj Mitrovici. Svoje zadovoljstvo povodom osvojene Svetosavske povelje izneli su i nagrađeni učenici i nastavnici.

Sremska Mitrovica
foto: Moj grad Sremska Mitrovica

“Ovo je veoma značajno za moj dalji prosvetni rad sa decom, Svetosavska povelja je veoma važno priznanje. To pokazuje da se trud uvek isplati i u današnja vremena kada je prosveta uopšte u velikom meri degradirana, mislim da je ovo lepo pre svega za učenike da se motivišu za dalji rad, a svakako i za nas prosvetne radnike, njihove mentore”, kaže nastavnica Radmila Lukić iz OŠ “Boško Palkovljević Pinki”, dok učenica Mitrovačke gimnazije Kristina Lozjanin dodaje da je jako ponosna što je dobila dve Svetosavske povelje: “Jednu povelju sam dobila iz oblasti fizike, drugu iz oblasti teorije muzike. Ove povelje su za mene nešto neprocenjivo i predstavljaju potvrdu mog rada i ljubavi prema ovim naukama, kao i potvrdu rada mojih mentorki, koju su uvek bile tu za mene”.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.