SVETI SAVA SE SLAVI I VAN GRANICA SRBIJE I REPUBLIKE SRPSKE: Evo kako su mališani na Malti proslavili ovaj praznik!
Sveti Sava, Foto: Vikipedija / Javno vlasništvo

proslava na malti

SVETI SAVA SE SLAVI I VAN GRANICA SRBIJE I REPUBLIKE SRPSKE: Evo kako su mališani na Malti proslavili ovaj praznik!

Neretko mališani sa Malte iznenade sve nas u Srbiji koliko su divni, a ove godine su to dokazali na Svetosavskoj proslavi

Objavljeno:

Sveti Sava, jedan do naradosnijih praznika u svim školama širom Srbije, ali i našim mališanima koji žive u inostranstvu. Svoju tradiciju, običaje i korene drže daleko do zaborava, te se tako mališani sa Malte uz pomoć roditelj, prijatelja i nastavnika, rado sete svakog praznika i provedu taj dan u duhu tradicije.

Narodne nošnje, domaća muzika, smeh, radost i pesme posvećene Svetom Savi orile su se Maltom, malim ostrvom, koje broji nekoliko hiljada naših ljudi.

Malta
Maltafoto: Profimedia

Neretko mališani sa Malte iznenade sve nas u Srbiji koliko su divni, a ove godine su to dokazali na Svetosavskoj proslavi.

- Proslava Svetog Save na Malti održana je u nedelju, 29. januara u srpskoj crkvi u Birzebudži. Nakon Sv. Liturgije i rezanja slavskog kolača, đaci Srpske dopunske škole "Sv. Jelena Anžujska" i dečji ansambl KUDa "Dukat" izveli su prigodan program koji se sastojao od Svetosavske himne, recitacija, priča i dramskih komada posvećenih Svetom Savi i njegovom nasleđu. Nakon toga usledio je ansambl Dukat sa svojih pet igara koje su izvele tri grupe dece: zabavište, školica i prvi dečiji ansambl folklora. Nakon priredbe su đacima podeljeni svetosavski paketići koje je pripremilo Kolo srpskih sestara i crkvena zajednica na Malti. Zajedničko učešće svih članova zajednice, od đaka, preko roditelja, nastavnika i ckvene opštine rezultiralo je lepom atmosferom i uspešnom proslavom u svakom smislu, a sve to pokazuje da se srpska zajednica na Malti trudi da ide stopama svog učitelja i prosvetitelja, Svetog Save - rekli su iz KUD "Dukat" i Škole srpskog jezika sa Malte za Telegraf.

(Espreso / Telegraf, Pavle Ivković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.