SREMSKA MITROVICA BRINE O SVOJIM GRAĐANIMA: Povećan fond za ENERGETSKE VAUČERE
Foto: Grad Sremska Mitrovica

ušteđeni novac preusmerava na građane

SREMSKA MITROVICA BRINE O SVOJIM GRAĐANIMA: Povećan fond za ENERGETSKE VAUČERE

Sve je ovo rezultat velike uštede nastale usled teške odluke da Sremska Mitrovica odustane od novogodišnje dekoracije, javnog klizališta, i sličnih velikih potrošača električne energije

Objavljeno:

Sremska Mitrovica uštedela struju na izostanku novogodišnjoj dekoracija pa sada ušteđeni novac preusmerava na građane u vidu energetskih vaučera.

Grad Sremska Mitrovica je početkom ove grejne sezone bio među prvima koji je za energetski ugrožene kupce pripremio energetske vaučere. Budući da je interesovanje bilo veliko, Grad je odlučio da poveća fond za ovu namenu, pa umesto dosadašnjih pet miliona dinara, ukupan iznos za ovu namenu biće osam i po miliona dinara.

Ovakvom izmenom će vaučere dobiti skoro svi koji su podneli prijavu, a ispunjavaju tražene uslove po prethodno raspisanom javnom pozivu. Sve je ovo rezultat velike uštede nastale usled teške odluke da Sremska Mitrovica odustane od novogodišnje dekoracije, javnog klizališta, i sličnih velikih potrošača električne energije. Time je napravljena ušteda koja će se preusmeriti u ovu korisnu namenu.

Sremska Mitrovica
foto: Grad Sremska Mitrovica

“Zbog opšte energetske nesigurnosti, Grad Sremska Mitrovica je među retkim gradovima doneo jednu nepopularnu odluku da novogodišnja dekoracija i javna proslava Nove godine izostane, na čemu smo napravili značajne uštede. U prethodnom javnom pozivu za energetske vaučere imali ukupna sredstva od pet miliona dinara, a prijavilo se 947 korisnika, od čega je važećih prema pravilima konkursa je važećih bilo 880. Tada 347 prijavljenih usled nije dobilo energetske vaučere, a iz uštede na novogodišnjoj rasveti smo izdvojili još tri i po miliona dinara. Zato će i ovih 347 prijavljenih dobiti energetske vaučere, čime će svi prijavljeni koji su ispunili uslove dobiti ovu vrstu finansijske podrške od Grada”, rekao je ovim povodom načelnik Gradske uprave za socijalnu i zdravstvenu zaštitu Dražen Riđošić.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.