"ČUDESNI GRAD SREMSKA MITROVICA": Predstavljena UNIKATNA društvena igra koja će oduševiti SVE naraštaje! FOTO VIDEO
Čudesni grad Sremska Mitrovica, Foto: Sremska Mitrovica živi

Reč je o projektu Adrilink

"ČUDESNI GRAD SREMSKA MITROVICA": Predstavljena UNIKATNA društvena igra koja će oduševiti SVE naraštaje! FOTO VIDEO

Reč je o projektu Adrilink koji Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica sprovodi uz pomoć Dunavskog centra za kompetenciju

Objavljeno:

Ako ste ljubitelji društvenih igara, onda će vam se ova neobična board game ili igra na tabli veoma dopasti. Igrica je malo čudna, pa samim tim i čudesna, stoga se tako i zove Čudesni grad Sremska Mitrovica. Kako bi svoj grad predstavili domaćim i stranim turistima, ali mladim naraštajima, istoričar Miljan Garčević i ilustratorka Ivona Popović osmislili su ovu društvenu igru.

Sremska Mitrovica
foto: Sremska Mitrovica živi

Reč je o projektu Adrilink koji Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica sprovodi uz pomoć Dunavskog centra za kompetenciju. Igra je namenjena za četiri igrača, istovremeno propituje i uči, a o čemu je reč, saznali smo od autora.

“Ono što je drugačije možda od običnih poznatih board game igrica jeste to što se upoznajemo u potpunosti sa prošlošću našeg grada. Cilj je bio da kroz igru sve one koji dođu u Turistički info centar, gde će igrica biti postavljena, upoznamo sa našim gradom, a prvenstveno se odnosi na mlađe generacije, ali i na sve ostale. Igrica će pružiti mogućnost onima koji ne poznaju naš grad, koji dolaze kao turisti da nešto o gradu saznaju igrajući se, a da posle toga prođu kroz grad, da pokušaju da vide gde se nalaze pojedini objekti, gde su živeli pojedini ljudi i gde su te priče iz istorije u stvari našle svoje mesto u okruženju i u prostoru”, kaže Miljan Garčević za Sremska Mitrovica živi.

Sremska Mitrovica
foto: Sremska Mitrovica živi

Kroz igricu vas vode Sveta Anastasija, ranohrišćanska mučenica iz Sirmijuma, imperator Prob, rođen na prostoru današnje Sremske Mitrovice, prvi gradonačelnik ovog grada Ćira Milekić i Petar Milošević, arheolog koji je učinio mnogo na otkriću, čuvanju i prezentaciji antičkog nasleđa Sirmijuma.

1 / 7 Foto: Sremska Mitrovica živi

Igru je grafički oblikovala Ivona Popović, učiteljica po struci, koja se bavi ilustracijom i na taj način dala pečat lokalnog umetnika. Osim toga, pripremljeni su i suveniri koji će moći da se pronađu u Turističkom info centru u Sremskoj Mitrovici. Ako ste ljubitelji društvenih igara, onda će ova edukativna i interaktivna igra biti prava poslastica za vas, kroz koju ćete otkriti istoriju, duh i lepotu jednog čudesnog grada.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.