VODA UŠLA U KUĆE I POTOPILA GROBLJA: Dramatične scene u okolini ČAČKA, ekipe civilne zaštite SATIMA SE BORE (FOTO)
Poplava u selu Obrež kod Čačka, Foto: RINA

teška situacija

VODA UŠLA U KUĆE I POTOPILA GROBLJA: Dramatične scene u okolini ČAČKA, ekipe civilne zaštite SATIMA SE BORE (FOTO)

"Obradive površine su nam pod vodom, kad se povuče videćemo kolika materijalna šteta je pričinjena"

Objavljeno:

Padavine koje su tokom noći pogodile Čačak dovele su do izlivanja nekoliko manjih reka u selima. Najkritičnije stanje bilo je u naselju Obrež gde je voda pretila da uđe u kuće. Reke su se izlile u selima Viljuša, Prijevor i Vapa, a ekipe Civilne zaštite već satima su na terenu.

"Uspeli smo da odbranimo sva domaćinstva od poplava, voda se sada povlači. Ali, pogledi su i dalje uprti i nebo i sve ekipe su u maksimalnoj pripravnosti", rekao je za RINU Bratislav Zečević, iz Civilne zaštite Čačka.

Izlivanje reke kod Čačka
Izlivanje reke kod Čačkafoto: RINA

U selima Vapa i Viljuša pričinjena je šteta na putnoj infrastrukturi, a poplavljeno je na desetine hektara poljoprivrednog zemljišta. Stari put Čačak - Кraljevo bio je u prekidu, a kad se voda povukla policija vozila propušta naizmenično.

"Obradive površine su nam pod vodom, kad se povuče videćemo kolika materijalna šteta je pričinjena. Noćas smo kuću jedva odbranili od vodene stihije, nismo spavali. Voda je ušla u podrume, svake godine nam je ista priča", kaže meštanin Vape.

1 / 4 Foto: RINA

Od poplava strepe i Ivanjičani, selo Brusnik najugroženije

Teška situacija je i u Ivanjici, a najkritičnije je u planinskim selima koja su se i prethodnih meseci našla na udaru poplava.

"Nivo reka na teritoriji Ivanjice je u porastu, naše ekipe su sa teškom mehanizacijom u pripravnosti ukoliko dođe do izlivanja da reagujemo. Ono gde postoji strah od izlivanja jeste u selu Brusnik podno Golije, jer je u tom delu pala velika količina kiše", rekao je Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.