POTOP U IVANJICI NAPRAVIO KATASTROFU: "Odsečeni smo od sveta, gde nam je bio put - sad je reka" (VIDEO)
Brusnik, Foto: RINA

TUGA

POTOP U IVANJICI NAPRAVIO KATASTROFU: "Odsečeni smo od sveta, gde nam je bio put - sad je reka" (VIDEO)

Za sada nisu ugroženi stambeni objekti u ovom ivanjičkom selu, a mehanicaija je upućena na teren i intemzivno se radi na čišćenju puta

Objavljeno: 16:39h

Jaka kiša ponovo je izazvala pravi kolaps u ivanjičkom selu Brusnik. Izlili su se planinski bujični potoci, a kako propusti nisu mogli da prime svu tu vodu na glavnom putu kroz ovo selo nastao je potop.

"Ponovo nas je zadesila katastrofa. Put je opet totalno uništen, odsečesni smo od sveta. Na mestu gde je bio put, sada je reka. Plašimo se da vodena bujica ne uđe u kuće, jer još jače padavine su najavili narednih dana", kažu meštani Brusnika.

Za sada nisu ugroženi stambeni objekti u ovom ivanjičkom selu, a mehanicaija je upućena na teren i intemzivno se radi na čišćenju puta.

Ivanjica
foto: RINA

"Bujica je na put nanela i drveće i balvane, putni pravac je neprohodan. Na licu mesta već nekoliko sati su mašine i otpušen je propust. Očekujemo da ovaj problem uskoro bude rešen, i da se vodena stihija povuče", izjavio je za RINU Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica.

02:04

Potop u ivanjičkom selu Brusnik

Ovo ivanjičko selo poplavljeno je i početkom septembra, kada je pričinjena velika materijlna šteta na kućama i na istoj putnoj infrastrukturi koja je i sada ponovo stradala.

(Espreso/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.