OVO NIJE PRVI PUT DA OSTAVLJA BEBU: Komšije iznele tvrdnje o Kragujevčanki, pominje se i otac deteta
Par šeta bebu u kolicima, Foto: Nebojša Mandić

ZAŠTO TO RADI?

OVO NIJE PRVI PUT DA OSTAVLJA BEBU: Komšije iznele tvrdnje o Kragujevčanki, pominje se i otac deteta

Majka će danas najverovatnije biti saslušana u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu

Objavljeno:

Mlada majka koja je u ponedeljak posle ponoći ostavila jednogodišnju ćerkicu na trotoaru u Kragujevcu, i ranije je napuštala svoje dete, pričaju komšije ove žene.

- Nije joj prvi put. I ranije ju je ostavljala, ali bi se po nju vratila. Sada je izgleda zaista rešila da je napusti. Šokirani smo. Dete je baš malo, beba je, ni ne hoda još... Nadamo se da će biti zbrinuto kako treba - pričaju komšije.

I otac je, dodaju, napustio ćerkicu.

- Čuli smo da je majka ostavila bebu baš kod zgrade gde otac živi, jer otkad ih je napustio, on bebu nije ni posećivao - tvrde komšije.

Majka će danas najverovatnije biti saslušana u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Bebu je našao i spasio slučajni prolaznik, Miloš Sečivanović. Ovaj Čačanin koji studira u Kragujevcu nije ni slutio da će tokom šetnje naići na napušteno dete u kolicima, staro samo godinu dana, koje je ostavila majka.

Nakon što je identifikovana i uhapšena majka, oglasio se i Miloš gde nam je ispričao šta se sve desilo u noći između 9. i 10. januara.

- Vraćao sam se iz teretane, i kod ulaza u zgradu, i pored ulice videli smo kolica. Moja sestra je bila sa mnom, nisam bio sam. Videli smo da nema nikoga, a onda smo prišli kolicima, pomislili smo i da su prazna. Kad smo se približili videli smo ručice kako se pomeraju - priča Miloš.

Uplašeni za dete, pozvali su pomoć.

- Uplašili smo se jer ne znamo šta se dešava, malo dete, noć, kolica i ne znam šta da kažem. Pozvali smo policiju i hitnu i ostali pored deteta dok oni nisu došli i odvezli je u bolnicu - ispričao je Miloš.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.