METEROLOG ĐURIĆ OTKRIVA DA LI NAS ČEKA SNEG ZA SRPSKU NOVU GODINU: Večeras zima, evo kako će biti do kraja januara
Meterolog Đorđe Đurić, Foto: Ana Paunković-Kurir televizija

NAJAVIO PROMENE

METEROLOG ĐURIĆ OTKRIVA DA LI NAS ČEKA SNEG ZA SRPSKU NOVU GODINU: Večeras zima, evo kako će biti do kraja januara

- Uživali smo u prolećnom vremenu, kao i za Božić. Juče je došlo do pogoršanja zbog uticaja snažnog ciklona sa severa Evrope

Objavljeno:

Prolećnom vremenu došao je kraj, a kakvo nas vreme očekuje za Srpsku Novu godinu, ali i koliko će dugo trajati ovo trenutno zahlađenje za Kurir TV govorio je meteorolog Đorđe Đurić.

On je voditeljki Jeleni Kovačević detaljno opisao šta nas čeka u predstojećem periodu kad su vremenske prilike u pitanju.

- Uživali smo u prolećnom vremenu, kao i za Božić. Juče je došlo do pogoršanja zbog uticaja snažnog ciklona sa severa Evrope. Danas će biti obklačno s kišom, pogotovo posle podne, uveče i tokom noći, a na planinama će pasti dosta snega. Temperatura nastavlja da pada - kaže Đurić.

Osvrnuo se i na vremenske prilike u noći dočeka Srpske nove godine.

- Za Srpsku novu godinu biće oblačno i tmurtno, možda sa slabijim padavinama, ne poput današnjih. Teperatura u nižim predelima biće maksimalno do 5 stepeni.

Kada je dugoročna prognoza u pitanju, Đurić je rekao sledeće:

- Ako se vratimo unazad i vidimo da je prva polovina protekla s natprosečnim temperaturama, sada to liči na januar iako to još nije prava zima. Takvo vreme se očekuje i u narednih desetak dana, još nema na vidiku prave zime. Nakon toga, postoji manja tendencija da će dodatno pasti temperatura, ali još je rano davati takve prognoze.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.