AMONIJAK STIGAO I DO VLASOTINCA? Pojavili se snimci - OSEĆA SE ČUDAN MIRIS! (VIDEO)
Magla u Vlasotincu, Foto: Prinstcreen

JAVLJAJU MEŠTANI

AMONIJAK STIGAO I DO VLASOTINCA? Pojavili se snimci - OSEĆA SE ČUDAN MIRIS! (VIDEO)

Sada su se, međutim, na društvenim mrežama pojavio se snimak iz mesta Vlasotince

Objavljeno:

U Opštoj bolnici u Pirotu je, od sinoć od kada je iscureo amonijak iz vagona koji su se prevrtnuli na pruzi Niš-Dimitrovgrad kod Pirota, primljeno 44 pacijenta, a jedna osoba je umrla u toj bolnici.

U bolnicu je primljena 41 odrasla osoba i troje dece, a kako je rekao direktor Opšte bolnice u Pirotu Goran Petrović, većina pacijenata je puštena kući.

Podsetimo, juče se oko 17.30 časova na deonici pruge između Pirota i Stanićenje, dogodio ekološki akcident kada su iskliznuli vagoni cisterne u kojima je prevožen amonijak. Došlo je do curenja, pa je stanovnicima mesta Sopotski Han, pored koga se dogodila nezgoda, preporučeno da ne izlaze iz kuća.

Bio je obustavljen i saobraćaj na auto-putu, kao i na magistralnom putu Pirot-Bela Palanka i vozači se upućuju na alternativan pravac preko mesta Ponor.

V.D. pomoćnika ministra načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić istakao je da su merenja koja su sprovedena jutros pokazala nula ppm u više mesta u Pirotu i Beloj Palanci, kao i da izvorište vode Medijana ka Nišu nije kontaminirano amonijakom.

Luka Čaušić, Pirot
foto: Profimedia, Mup

Naglasio je da su netačne glasine da je jedan vagon upao u Nišavu i dodao da su pripadnici Sektora za vanredne situacije i dalje na terenu.

Precizirao je da su iz šina iskliznula četiri vagona i da je curenje amonijaka utvrđeno iz jednog vagona, kao i da je na terenu intervenisalo 57 vatrogasaca sa 22 specijalna vozila i bespilotna letelica, kao i 25 pripadnika Policijske uprave u Pirotu.

„Na lice mesta odmah su reagovali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova. Pripadnici Uprave saobraćajne policije odmah su zatvorili deo auto-puta, a pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica intervenisali su na evakuaciji ljudi u kontaminiranom području“, kazao je Čaušić i dodao da su pripadnici policije u Pirotu preduzeli sve mere i radnje iz svoje nadležnosti.

Čaušić je ukazao da je odmah po izbijanju akcidenta održana sednica Štaba za vanredne situacije u Policijskoj upravi Pirot, da je proglašena vanredna situacija, kao i da su gradske službe reagovale odmah i preduzele mere iz svoje nadležnosti.

Sada su se, međutim, na društvenim mrežama pojavio se snimak iz mesta Vlasotince. Kako se vidi, na Vlasotince se spustila gusta magla, a meštani sumnjaju da je kroz maglu stigao i amonijak iz Pirota.

Kako navode, u vazduhu se oseća čudan, ali ne toliko jak miris. Inače, Vlasotince je od Pirota udaljeno oko 62 kilometra.

Ove informacije podelila je Instagram stranica "serbialive_vesti".

Podsetimo, u neposrednoj blizini mesta gde je sinoć iscureo amonijak iz vagona koji su se prevrtnuli na pruzi Niš-Dimitrovgrad kod Pirota, usled čega je došlo do curenja i isparavanja amonijaka, pronađeno je telo čoveka.

Telo je rano jutros pronašao Nenad Paunović, vlasnik i novinar lokalnog portala Pirot Plus, koji je uspeo da dođe maltene samog mesta ove nesreće. Kako je napisao, on je odmah o tome obavestio i Hitnu pomoć i Prijemno odeljenje i pokušao da dođe do ostalih nadležnih službi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.