44 OSOBE IMAJU SIMPTOME TROVANJA AMONIJAKOM, MEĐU NJIMA I DECA: Direktor bolnice u Pirotu otkrio TRENUTNO STANJE!
Lokomotiva u Pirotu, Foto: Mup, Dragana Udovičić

strašno

44 OSOBE IMAJU SIMPTOME TROVANJA AMONIJAKOM, MEĐU NJIMA I DECA: Direktor bolnice u Pirotu otkrio TRENUTNO STANJE!

U bolnicu je primljena 41 odrasla osoba i troje dece

Objavljeno: 15:01h

Opšta bolnica u Pirotu je, od sinoć od kada je iscureo amonijak iz vagona koji su se prevrtnuli na pruzi Niš-Dimitrovgrad kod Pirota, primila 44 pacijenta, a jedna osoba je umrla u toj bolnici!

U bolnicu je primljena 41 odrasla osoba i troje dece. Većina pacijenata je puštena kući, kaže direktor Opšte bolnice u Pirotu Goran Petrović.

- Juče smo zbrinuli troje dece, osmogodišnju tursku državljanku i dvoje dece iz Pirota. Turska državljanka je prebačena u Niš zbog promena na jeziku, a drugo dvoje dece je poslato na kućno lečenje. U bolnici je ostalo pet bolesnika, četvoro na grudnom i jedan na internom. Od toga su dvojica vatrogasci, jedan je 1993. a drugi 1995. godište. Imamo na lečenju i jednog vozača kamiona iz Beograda, i još jedan pacijent koji ima sinkopu tretira se kao oni jer je bio u blizini mesta akcidenta. U bolnici je ostao i Turčin koji je otac ove devojčice koja je prebačena u Niš - rekao je Petrović.

pirot, Amonijak
foto: Printscreen/Instagram/192_rs

Dodaje, svi pacijenti su primljeni sa sličnim simptomima - peckanje u grlu, grebanje grla, blage upale očiju.

Dodaje, 15-tak stranih državljana moralo je da dobije lekarsku pomoć. Među njima je petoro Turaka, pet Bugara, a ima i državljana Gruzije i Francuske.

U Opštoj bolnici Pirot preminuo je i čovek (74) koji je juče sleteo sa puta.

- Čovek koji je preminuo u bolnici je imao udes, poznat je bolnici kao dugogodišnji srčani bolesnik. On je pronađen pored puta, reanimiran je i povratili smo ga. Prebačen je na odeljenje intenzivne nege ali je tamo posle pola sata preminuo - kaže sagovornik.

Pirot
foto: Printscreen / Youtube / Plus online Pirot

Ističe, uzrok smrti ovog pacijenta nije poznat. Telo čoveka je poslato na obdukciju, i tamo će se ustanoviti da li je on umro od posledica srčanog udara, povreda zadobijenih u nezgodi ili posledica trovanja.

Podsetimo, juče popodne prevrnule su se četiri cisterne na putu Pirot - Bela Palanka, a iz jedne curi amonijak. Nakon curenja ovog opasnog gasa više od 50 građana je potražilo lekarsku pomoć, a u Pirotu je na snazi vanredna situacija.

Osim čoveka koji je preminuo u bolnici, danas je pronađeno još jedno telo čoveka čija smrt može da se dovede u vezu sa ovim akcidentom.

(Espreso/Kurir/ S. T.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.