U SRBIJI UPALJEN METEO ALARM ZBOG VISOKIH TEMPERATURA: Na snazi i upozorenje, a evo šta nas čeka narednih dana!
Vreme, Foto: aleksandar jovanović

vremenska prognoza

U SRBIJI UPALJEN METEO ALARM ZBOG VISOKIH TEMPERATURA: Na snazi i upozorenje, a evo šta nas čeka narednih dana!

Ujutro će biti slab i umeren mraz, a na zapadu i jugu zemlje magla koja će se u pojedinim kotlinama i dolinama reka zadržati duže tokom dana

Objavljeno:

U Srbiji će danas biti uglavnom sunčano, samo će na severu Vojvodine i u Timočkoj Krajini biti oblačno.

Ujutro će biti slab i umeren mraz, a na zapadu i jugu zemlje magla koja će se u pojedinim kotlinama i dolinama reka zadržati duže tokom dana.

Najniža temperatura od -8 stepeni do -1, a najviša od 1 stepen na istoku Srbije i u mestima gde ima magle, do 8 stepeni u centralnoj Srbiji.

Vreme
foto: RHMZ

RHMZ upozorava da će tokom jutra po kotlinama i dolinama reka zapadne i južne Srbije magla smanjiti vidljivost na 500 do 800 metara.

Takođe, u košavskom području duvaće umeren i jak, a na jugu Banata i olujni jugoistočni vetar sa udarima oko 20 m/s, koji će posle podne i uveče biti u slabljenju.

Vreme
foto: RHMZ

U Srbiji je upaljen i meteo alarm i to u Banatu zbog vetra, ali ponegde i zbog visokih temperatura za ovo doba godine.

Inače, na snazi je hidrološko upozorenje RHMZ-a. Naime, na Savi kod hidrostanice Šabac vodostaj će se narednih dana kretati iznad granice redovne odbrane od poplava.

Vreme
foto: RHMZ

Prognoza za naredna tri dana

Sreda

Ujutru slab, ponegde i umeren mraz. Tokom dana pretežno sunčano. Tokom večeri u Vojvodini naoblačenje ali će se zadržati suvo. Vetar slab do umeren, južni i jugoistočni, krajem dana na severu Srbije u skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura -7 do 1 stepen, a najviša od 3 do 11 stepeni.

Četvrtak

Ujutru mestimično slab mraz. Tokom dana prolazno naoblačenje ali će se zadržati suvo. Vetar slab, na istoku Srbije umeren, kratkotrajno i jak severozapadni. Najniža temperatura -3 do 3 stepena, a najviša od 5 do 9 stepeni.

Petak

Ujutru slab mestimično slab mraz. Tokom dana pretežno vedro i toplije. Vetar slab i umeren južnih pravaca. Najniža temperatura od -2 do 3 stepena, a najviša od 7 do 12 stepeni.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.