IMA LI MESTA PANICI? Dr Turubatović objasnila koji su simptomi KAMILJEG GRIPA, mogu biti ZBUNJUJUĆI!
dr Turubatović, Foto: Printscreen/TVPrva

kamilji grip

IMA LI MESTA PANICI? Dr Turubatović objasnila koji su simptomi KAMILJEG GRIPA, mogu biti ZBUNJUJUĆI!

Ovo je virus koji se uglavnom prenosi sa kamile ili direktno ili preko mleka, ali su uglavnom svi slučajevi su bili iz zemalja Bliskog istoka

Objavljeno: 12:18h

Doktorka Milena Turubatović govorila je za TV Prva kako da se prepoznaju simptomi kamiljeg gripa.

- Ne treba mnogo da se brinemo jer nema uopšte toliko slučajeva kamljeg gripa. Kamilji grip je respiratorni virus iz grupe kovida, ali izaziva simptome u smislu visoke temperature, kašlja, a mogu da se jave dijareja ili povraćanje. Ovaj virus nije za brigu jer se prati od nastanka, 2012. godine i od tada je bilo ok 2.600 slučajeva u celom svetu, a od toga je preminulo oko 700. Međutim, ove godine je u celom svetu bilo dva slučaja. Nije za brigu jer u Kataru nije bio nijedan slučaj ovog virusa iako je smrtnost visoka.

dr Milena Turubatović
dr Milena Turubatovićfoto: Printscreen/TVPrva

Ovo je virus koji se uglavnom prenosi sa kamile ili direktno ili preko mleka, ali su uglavnom svi slučajevi su bili iz zemalja Bliskog istoka.

- Mi treba da vodimo računa kao i za sve ostale viruse, da se čuvamo, da peremo ruke, nosimo masku u slučajevima kada smo nesigurni, da ne prilazimo na bližem kontaktu i da pratimo svoje zdravlje – zaključila je doktorka.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.