RED KIŠE, RED SUNCA, RED SNEGA: Meteorolog otrikva kakvo nas vreme očekuje DO KRAJA DECEMBRA, biće veselo!
Đorđe Đurić, Foto: Ana Paunković-Kurir televizija

vremenska prognoza

RED KIŠE, RED SUNCA, RED SNEGA: Meteorolog otrikva kakvo nas vreme očekuje DO KRAJA DECEMBRA, biće veselo!

Krajem dana do severa Srbije i Vojvodine očekuje se prodor hladnog fronta

Objavljeno:

U Srbiji je i dalje hladno i prema prognozi Đorđa Đurića prvo će otopliti u višim slojevima.

- U četvrtak tokom jutra i ranog prepodneva očekuje se prestanak padavina, a jugoistočni vetar biće u slabljenju. Biće suvo i toplije sa sunčanim intervalima, a ponegde se tokom dana očekuje i pretežno sunčano. Maksimalna temperatura biće od 8°C na severu Vojvodine do 14°C u zapadnim predelima, Srbije, u Beogradu do 10°C, a u Negotinskoj Krajini do 4°C – kaže Đurić.

Meteorolog Đorđe Đurić
Meteorolog Đorđe Đurićfoto: Printscreen/Youtube/K1 Televizija

U petak će biti promenljivo oblačno sa kišom, a više padavina očekuje se na severu Srbije i u tim predelima biće i pljuskova sa grmljavinom. Na jugu i jugoistoku Srbije veći deo dana biće suvo.

U košavskom području i na planinama duvaće jak jugoistočni vetar, na jugu Banata i u Podunavlju sa olujnim udarima preko 80 km/h. Maksimalna temperatura biće od 12°C na severu Vojvodine do 18°C u zapadnim, centralnim i jugoistočnim predelima, lokalno i do 20°C i to zbog fenskog efekta junog vetra. Maksimalna temperatura u Beogradu biće do 18°C, a u Negotinskoj Krajini do 5°C.

Krajem dana do severa Srbije i Vojvodine očekuje se prodor hladnog fronta, a centar ciklona sa Jadrana premestiće se preko našeg područja dalje na severoistok ka Karpatima, pa će doći do zahlađenja.

- Hladni front tokom subote premeštaće se od severa ka jugu Srbije. U subotu će biti oblačno i osetno hladnije sa kišom, na jugu i istoku sa pljuskovima sa grmljavinom. Uz dalje zahlađenje, kiša bi u Vojvodini mogla da pređe kratkotrajno u susnežicu i sneg, a potom će kiša i na planinama preći u sneg, uz zahlađenje krajem dana na jugu. U noći između subote i nedelje na planinama bi palo oko 10 cm snega. Maksimalna temperatura u subotu biće od 4°C na severu Vojvodine do 16°C na jugoistoku Srbije – kaže meteorolog.

Sneg
Snegfoto: foto rina

Drugog dana vikenda ciklon će napustiti naše područje na putu na istok Evrope, a nad našim područjem ojačaće anticiklon sa centrom iz centalne Evrope, uz osetniji porast vazdušnog pritiska i uz stabilizaciju vremena.

U nedelju će biti suvo, ali i hladno, ujutro na severu i na zapadu uz mraz. Maksimalna temperatura biće od 0 do 5°C, u Beogradu do 2°C.

Vreme za svetog Nikolu

- Za Svetog Nikolu biće suvo, ujutro uz mraz, ponegde i magla, tokom dana biće malo toplije vreme. Biće suvo, maksimalna temperatura od 3 do 7°C, u Beogradu do 6°C. Od 20. decembra pod uticajem napomenutog anticiklona, uz visok vazdušni pritisak, biće suvo, stabilno i toplije, uz dalji porast temperatura i takvo vreme obeležiće kalendarki početak zime, uz maksimalne temperature oko 10°C – najavio je Đurić.

Napominje da pravog snega i zime nema na vidiku do pred pred kraj decembra, iako će biti manjih, ali prolaznih zahlađenja, kada bi kiša prelazila u susnežicu i sneg, ali bez značajnijeg formiranja pokrivača.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.