ŽENSKO IME KOJE SIMBOLIŠE RADOST I SREĆU: Danas se sve ređe daje, a nosila ga je i žena Mihaila Obrenovića
Devojčica, Foto: Natalya Udalova / Alamy / Alamy / Profimedia

PUNE SU SAMOPOUZDANJA

ŽENSKO IME KOJE SIMBOLIŠE RADOST I SREĆU: Danas se sve ređe daje, a nosila ga je i žena Mihaila Obrenovića

Prelepo ime za devojčice

Objavljeno:

Osobe sa imenom Julijana iliti Julija, pune su samopouzdanja i svesne su svojih vrlina, vrednosti i utiska koji ostavljaju na druge.

Najčešći prevod i značenje imena Julijana je „ona koja je ljupka i mila“, „ona koja je poletna, sjajna i donosi svetlost“, a takođe i „ona koja donosi radost i sreću“ i „poštena, iskrena i pravična ženska osoba““.

Nekada se, posebno na našim prostorima, ime Julijana, kao i skraćeni oblik Julija davalo devojčicama koje su rođene u mesecu julu, a danas to nije slučaj i sve je ređe davano ime.

Devojčica
foto: Profimedia

Zanimljivosti vezane za ime Julija

Glavna junakinja čuvene Šekspirove tragedije bila je Julija Kapuleti koje je do danas ostala simbol mlade žene koja je beskrajno verovala u ljubav do večnosti.

Julija je još i naziv ostrva vulkanskog porekla koje se nalazi u blizini Sicilije, a u svetu savremenih tehnologija, Julija je i naziv jednog od programskih jezika, složen kompjuterski jezik kreiran za vrlo kompleksna izračunavanja.

Poznata nam je i srpska knjeginja Julija Obrenović (devojačko Julija Hunjadi) koja je bila žena srpskog kneza Mihaila Obrenovića.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.