MORAĆETE DA ODREŠITE KESU AKO ŽELITE DA OBRADUJETE DETE: Renta DEDA MRAZA oko 100 evra, SPISAK POSTAJE SVE LUĐI
Deda Mraz, Foto: Profimedia, Damir Dervišagić, Printscreen

NAJAM "BRADATOG DEKICE"

MORAĆETE DA ODREŠITE KESU AKO ŽELITE DA OBRADUJETE DETE: Renta DEDA MRAZA oko 100 evra, SPISAK POSTAJE SVE LUĐI

Pored najma Deda Mraza, mnogi se odlučuju i za najam kostima, ali i ta usluga će vas dosta koštati

Objavljeno:

Jedna od prvih acosijacija na Novu godinu svakako je Deda Mraz. Susret sa njim u danima kada se približava Nova godina i Božić obraduje mnoge.

Da li ste bili dobri u godini za nama manje je bitno od činjenice da li i koliko ste spremni da platite za druženje sa bradatim dekicom. Ukoliko ste planirali da ove godine svoje dete obradujete tako što ćete unajmiti Deda Mraza da mu preda novogodišnji poklon, znajte da ćete morati debelo da "odrešite kesu" i tu uslugu platite i više od samog poklona.

Novogodišnji paketić
Novogodišnji paketić foto: Profimedia

Iznajmljivanje se naplaćuje u proseku od 3.900 do 11.500 dinara za pola sata druženja. Cena varira u zavisnosti od termina iznajmljivanja kao i broja dece koju je potrebno animirati. Druženje sa najpoznatijim Laponcem na dan dočeka Nove godine je najskuplje, a pored dolaska na željenu adresu postoji mnoštvo usluga kojima agencije i pojedinci animiraju najmlađe.

Pored najma Deda Mraza, mnogi se odlučuju i za najam kostima, ali i ta usluga će vas dosta koštati. Na interenet oglasima jednodnevni zakup kostima za odrasle osobe košta 5.000 dinara.

Najam kostima Deda Mraza
Najam kostima Deda Mrazafoto: Printscreen/goglasi

Na internetu postoji niz sajtova i oglasa preko kojih se može zakazati poseta Deda Mraza porodici, firmi ili na organizovanoj proslavi. Iz jedne prestoničke agencije koja nudi uslugu najma su nam objasnili da imaju pune ruke posla, ali i da će ga sve više biti kako se bliži kraj godine.

Naše tržište je verlo neobično. Naš posao utiče sve što se dešava kako kod nas tako i u svetu. Cene jesu korigovane, ali minimalno u odnosu na prošlu godinu. Iako su cene slične u različitim agencijama koje se bave istom vrstom posla, razlikujemo se u kvalitetu usluge koju pružamo", objasnio je za Espreso jedan od animatora, ali i vlasnik agencije koja nudi uslugu najma Deda Mraza.

Naglasio je da ono što odvaja njegovu agenciju je to što se trude da održe autentičnost i što se maksimalno trude da sa milion scenarija animiraju i zabavljaju decu u ovom periodu godine.

I deca primete razliku kada im se na vrata, na primer, pojavi neki student u jeftinom kostimu ili kada im se pojavi nasmejani dekica u kvalitetnom i uverljivom crveno-belom kostimu", ispričao je sagovornik koji se na sajtu agencije predstavlja kao Vilenjak Pera.

Sagovornik nam je objasnio da posla ima, svakako više u odnosu na prošu godinu jer se osetila bojazan nakon teške godine obeležene korona-virusom. Kako smo videli na sajtu, cena usluga najma namanja je 15. decembra i košta 3900 za jedno dete i 5.500 za više dece, a najskuplja 31. decembra 8.400 dinara za jedno dete i 11.400 za više i sve se cene odnose na polučasovno druženje što često nije dovoljno ukoliko je više dece u pitanju. Kako u vremenu kada svakodnevno svedočimo raznoraznim poskupljenjima, vrlo često biramo što jeftiniji proizvod ili uslugu, pitali smo sagovornika da li se to primećuje i u njihovom poslu.

Uglavnom nema pravila, jednako posla imamo i sredinom, ali i krajem decembra. Češći su pozivi za kućne posete, roditelji se vrlo često udružuju te okupe decu na jednom mestu i podele trošak jer im se tako više isplati. Zadržavanje traje oko 30 minuta do najviše 45 minuta. Uključena je podela paketića, slikanje i raznoraznih animacija", ispričao je sagovornik za Espreso.

Deda Mraz
Deda Mrazfoto: Damir Dervišagić

Otkio nam je i da je bilo vrlo neobičnih zahteva roditelja.

Bilo je roditelja koji su zahtevali da Deda Mraz uđe kroz prozor, ali on je jedan stari dekica koji nije baš tako vitalan i stabilan" ispričao je sagovornik uz smeh.

Pored dolaska na željenu adresu, ove firme dosetile su se još nekih usluga koje bi mogle da zabave najmlađe. Tako postoji razgovor preko Skajpa, pisanje pisma dece Deda Mrazu i obrnuto, video poruke, novogodišnje predstave i poklon paketići.

Najluksuznija usluga košta 11.400 dinara, čini je druženje i animacija sa Deda Mrazom 31. decembra.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.