12. DECEMBRA PROŠLE GODINE DOGODILA SE "SNEŽNA APOKALIPSA": Čeka li nas isti SCENARIO prekosutra?
Sneg u Beogradu, Foto: Uroš Arsić

EVO KAKO JE BILO PROŠLE GODINE!

12. DECEMBRA PROŠLE GODINE DOGODILA SE "SNEŽNA APOKALIPSA": Čeka li nas isti SCENARIO prekosutra?

Na jugu i jugoistoku će, objavio je, snežna granica biti iznad 600 metara nadmorske visine, a u drugim predelima Srbije od samih nizija do 300-400 metara

DANAS JE BILO I 20 STEPENI, A OVO NAM SE DESILO 12.12.2021: Sprema li se snežna apokalipsa kakva je bila pre tačno godinu dana

Objavljeno:

U pojedinim delovima Srbije danas je bio pravi prolećni dan. Temperature su išle i do 20 stepeni. Ali meteorolozi najavljuju da će koliko sutra doći do velike promene vremena i pada temperature, da se može očekivati sneg i u nižim predelima sa intenzivnijim padavinama u ponedeljak.

Upravo zbog toga podsetićemo se šta smo doživeli prošle godine 12.12 od ranih jutarnjih sati. Bio je to totalni kolaps izazvan nepogodom, sa onim, narodski rečeno, teškim snegom koji je lomio grane ali i izvaljivao i cela stabla koja su padala po putevima.

Bilo je više prijava štete na parkiranim automobilima, a službe zadužene za čišćenje su danonoćno radile kako bi bio uspostavljen koliko-toliko normalan saobraćaj na srpskim putevima.

A sneg je intenzivno padao satima. Zato se pripremite. Sutra je 11.12, a prekosutra 12.12 i tačno godinu dana od te "bele apokalipse".

Sneg 12.12.2021. godine
Sneg 12.12.2021. godinefoto: Uroš Arsić

Kroz galeriju slika ćemo ukazati šta može da nas očekuje, odnosno kako nam je tada bilo. Ali i ne mora biti tako. Priroda je čudna i radi po svome iako meteorolozi pokušavaju da predvide njene namere.

- Zahlađenje u nedelju ujutro uz jak severozapadni vetar zahvatiće veći deo Srbije, pa se uz jaku kišu i pljuskove očekuje temperatura od 3 do 7°C - napisao je meteorolog Đorđe Đurić na Fejsbuku:

- Jug i jugoistok Srbije će i dalje biti u toplom sektoru, uz jugoistočni vetar i temperature od 11 do 15°C, ali će zahlađenje tokom dana stići i do ovih predela.

Ona je napisao da će "već ujutro kiša da pređe u sneg na zapadu Srbije i to prvo na planinama, a tokom dana kiša će preći u susnežicu i sneg i u mnogim drugim nižim predelima Srbije".

1 / 4 Foto: Uroš Arsić

Na jugu i jugoistoku će, objavio je, snežna granica biti iznad 600 metara nadmorske visine, a u drugim predelima Srbije od samih nizija do 300-400 metara.

- U ponedeljak na severu suvo. U ostalim predelima susnežica i sneg, na jugu i jugoistoku kiša. U brdsko-planinskim predelima očekuje se 20-ak cm snega, a manji snežni pokrivač se očekuje i u nižim predelima južne i centralne Srbije - zaključio je Đurić.

Nije nam nikakva namera da dižemo paniku, ali vredi pogledati slike onoga što nam se zbilo prošlog decembra. Nije zgoreg biti u pripravnosti. Kako nama, tako i pre svega svim nadležnim službama u celoj Srbiji.

(Espreso / kurir)=


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.