SUTRA IZGOVORITE OVU MOLITVU I BIĆETE ZDRAVI TOKOM CELE GODINE: Volja Svetog Alimpija bila je JAČA od STENE
Sveti Alimpjije, Foto: Wikipedia

SPC

SUTRA IZGOVORITE OVU MOLITVU I BIĆETE ZDRAVI TOKOM CELE GODINE: Volja Svetog Alimpija bila je JAČA od STENE

Sveti Alimpije se smatra zaštitnikom stoke, pa se u narodu veruje da je sutra nikako ne treba uprezati

Objavljeno: 18:29h

Sveti Alimpije Stolpnik je hrišćanski asketa iz 7. veka. Rođen je oko 522. godine u pobožnoj porodici u Andrijanapolju u Paflagoniji i još kao mali je bio predat na službu Bogu, služivši kao đakon andrijanapoljskog episkopa Teodora, koji ga je i naučio Svetom pismu. Iako je bio voljen od svih, uvek je tražio načina da bude sam.

Poštovan je u katoličkoj i pravoslavnoj crkvi, a njegova glava se čuva u Kotlomuškom manastiru na Svetoj gori.

U našem narodu se da je ovaj svetitelj narod spasao od kuge i da je odbio mnoge druge bolesti. Zbog toga sutra treba otići u crkvu što ranije, kako bi cele godine bili zdravi.

Sveti Alimpije se smatra zaštitnikom stoke, pa se u narodu veruje da je sutra nikako ne treba uprezati. Pored toga se izbegava kravlje meso.

1 / 4 Foto: Aleksa Petrović

U istočnim krajevima Srbije se nikako na sto ne iznosi teletina, kako bi u kući vladao napredak, sloga i mir.

Ukoliko želite da se ovom svecu pomolite za zdravlje tokom cele godine, izgovorite sutra ove reči:

Oče Sveti, Lekaru duša i tela, Koji si poslao Jedinorodnog Sina Svog, Gospoda Boga, Spasitelja našeg Isusa Hrista, Koji isceljuje svaku bolest i izbavlja od smrti, izleči i mene od svih mojih duševnih i telesnih nemoći, i oživotvori me blagodaću Hrista Tvog, molitvama Prečiste Vladičice naše Bogorodice i Prisnodjeve Marije, Silom Časnog i Životvornog Krsta, posredništvom Časnih nebeskih Sila bestelesnih, Časnog, slavnog Proroka, Preteče i Krstitelja Jovana, Svetih slavnih i dobropobednih mučenika, prepodobnih i bogonosnih Otaca naših, Svetih iscelitelja, besrebrenika Kozme i Damjana, Kira i Jovana, Pantelejmona i Jermolaja, Samsona i Diomida, Fotija i Anikite, Talaleja i Trifuna, Svetih i pravednih Bogootaca Joakima i Ane, i svih svetih. Jer si Ti Izvor isceljenja, Bože naš, i Tebi slavu uznosimo, sa Jedinorodnim Tvojim Sinom i Jednosušt.

Amin!

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.