NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Sneg se očekuje u ovim DELOVIMA ZEMLJE
Kiša, Foto: RINA

vremenska prognoza

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Sneg se očekuje u ovim DELOVIMA ZEMLJE

U petak i tokom vikneda, ali i početkom sledeće sedmice Srbija će biti pod snažnim uticajem jakog ciklona

Objavljeno: 20:44h

Republički hidrometeorološki zavod najavio je večeras da je moguće da će kiša padati u centralnim i istočnim delovima Srbije, a da će na pojedinim planinama padati sneg.

- Tokom večeri u severnoj i zapadnoj Srbiji, kao i na području Beograda, uglavnom suvo, dok se kiša slabog i umerenog intenziteta očekuje u centralnim i istočnim, a kao ređa pojava u južnim i jugozapadnim delovima zemlje. U planinskim predelima istočne Srbije moguć je sneg - piše na sajtu RHMZ.

Vreme narednih dana

Do kraja sedmice česta kiša, za vikend i do 18°C. U noći ka ponedeljku jače zahlađenje sa snegom, a u ponedeljak prvi sneg mogao kratkotrajno pasti u većem delu Srbije, uz pad temperarure za 10 do 15 stepeni. Bez prave zime do pred kraj decembra.

1 / 5 Foto: RINA

U Srbiji će tokom srede i četvrtka biti pretežno oblačno, u većini predela povremeno sa kišom, a nešto više padavina očekuje se na zapadu Srbije, u Podrinju, Mačvi i Kolubarskom okrugu i u ovim predelima palo bi 20 ak mm kiše po kvadratnom metru.

U petak i tokom vikneda, ali i početkom sledeće sedmice Srbija će biti pod snažnim uticajem jakog ciklona. U petak se nad jugozapadnom Evropom očekuje formiranje snažnog ciklona, koji će se tokom vikenda premeštati preko oblasti Alpa i centralne Evrope, uz formiranje sekundarnog ciklona iznad Jadranskog mora tokom vikenda, dok će još jedan snažan ciklon biti prisutan nad severozaapdnom Evropom.

(Espreso / 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.