ŽENE IZ GRGUREVACA POKRENULE BREND "MITROVAČKA DOBRA BAŠTA": Proizvode DOMAĆE, potpuno PRIRODNE SOKOVE! (VIDEO)
Foto: Sremska Mitrovica živi

Da li ste probali SOKIĆE iz Mitrovačke dobre bašte?

ŽENE IZ GRGUREVACA POKRENULE BREND "MITROVAČKA DOBRA BAŠTA": Proizvode DOMAĆE, potpuno PRIRODNE SOKOVE! (VIDEO)

Na njihovom putu pomoglo im je učešće u mnogim projektima i obukama, a ističu da su veliki doprinos dali Grad Sremska Mitrovica i Agencija za ruralni razvoj kroz raspisane subvencije i dotacije

Objavljeno:

Vreme u kojem živimo sve brže teče, zato se sve češće svoj užitak tražimo u iskonskoj prirodi. Zato, u vreme agresivne proizvodne propagande, sve se češće odlučimo proizvod koji je prirodan i nastao po tradicionalnoj recepturi, a koji tiho čeka da ga neko otkrije. Takvi su domaći sokići i sirupi iz Grgurevaca, fruškogorskog sela nadomak Sremske Mitrovice, gde su lokalne žene kroz projekat socijalnog preduzetništva “Onasnaživanje” pokrenule brend Mitrovačka dobra bašta. Probali smo proizvode i verujte, ukus im je kao i ime.

“Mitrovačka dobra bašta je osnovana 2018. godine u okviru projekta “Onasnaživanje”, namenjen ženama koje su zainteresovane za socijalno preduzetništvo. Proizvodimo domaće, kašaste sokove koji ne sadrže šećer, konzervans i ostale aditive. Recepti su ostali od naših baka, s tim što mi sokove ne kuvamo, samo zagrevamo i pasterizujemo, ne dodajemo šećer. Umesto šećera koristimo jabukovu slast. Ovo je ljubav prema prirodi i prema svom kraju. Odavno sam maštala da naše selo bude poznato po nečemu, pa evo ovo je naš mali doprinos”, kaže za Sremska Mitrovica živi Vukosava Tešanović, predsednica udruženja.

Vukosava Tešanović, predsednica udruženja
Vukosava Tešanović, predsednica udruženjafoto: Sremska Mitrovica živi

Na njihovom putu pomoglo im je učešće u mnogim projektima i obukama, a ističu da su veliki doprinos dali Grad Sremska Mitrovica i Agencija za ruralni razvoj kroz raspisane subvencije i dotacije, ali i drugi poput Fonda B92. To im je pomoglo u pokretanju i razvoju Mitrovačke dobre bašte, nabavci opreme i promiciji.

“Agencija za ruralni razvoj je prepoznala naš rad, pošto u okviru njihovog projekta postoji stavka nabavke oprema. To je nama veoma važno. Prošle godine smo dobili mlin za voće, a ove godine gravitaciona punilica. To je profesionalna punilica, koja će nama unaprediti proizvodnju. Zahvaljući toj saradnji, imamo pomoć i za nastupe na poljoprivrednim sajmovima. Grad i Agencija se bave seoskim sredinama i pomoć nam mnogo znači”, zaključuje Vukosava.

1 / 6 Foto: Sremska Mitrovica živi

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.