RHMZ IZDAO UPOZORENJE ZA SRBIJU: Upaljen meteoalarm, pojava koja sledi je OPASNA
Ilustracija/Nevreme, Foto: Serbia live printscreen

OPREZ

RHMZ IZDAO UPOZORENJE ZA SRBIJU: Upaljen meteoalarm, pojava koja sledi je OPASNA

Veća količina kiše danas i sutra najpre se očekuje u severnoj, zapadnoj i centralnoj Srbiji

Objavljeno:

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorava da će cela Srbija biti u žutom meteoalarmu zbog padavina koje će za 12 časova biti veće od 20 litara po metru kvadratnom.

Od danas do ponedeljka na području Srbije očekuju se obilnije padavine koje mogu izazvati poplave i otežano kretanje saobraćaja.

Veća količina kiše danas i sutra najpre se očekuje u severnoj, zapadnoj i centralnoj Srbiji, dok će se u nedelju i ponedeljak zona intenzivnih padavina izmestiti na jug i istok zemlje.

Očekuje se da ukupna količina kiše za četiri dana u Vojvodini dostigne od 20 do 40 mm, a u ostalim krajevima od 40 do 70 mm, u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i u regionu Pomoravlja i Homoljskih planina lokalno i više.

Inače ovo vreme izuzetno može da bude opasno, naročito za vozače.

Prema informacijama Puteva Srbije, zbog pojave magle otežan je saobraćaj na pojedinim putnim pravcima, pa se učesnicima u saobraćaju savetuje oprez.

1 / 5 Foto: RINA

Na auto-putu E-80, u zoni tunela Bancarevo, Pržojna Padina i Progon, usled pojave magle smanjena je vidljivost na 100 metara.

Vidljivost je smanjena i na pojedinim deonicama auto-puta E-75- zbog pojave magle.

Kod petlje Batočina - Pojate vidljivost je smanjena na 150 metara, kod petlja Pojate - Trupale na 100 metara, u reonu petlje Trupale - Leskovac Jug vidljivost je smanjena na 50 metara.

Takođe zbog magle, vidljivost je smanjena na 100 metara kod petlje Leskovac Jug - Vranje, kao i kod petlje Vranje - GP SRB/RSM.

Na auto-putu E-80, na deonici petlja Trupale - GP SRB/BUG zbog magle smanjena je vidljivost na 50 do 100 metara.

Apeluje se na učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na pojedinim putnim pravcima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.